Vallaha bırakmaz Üye Ol

Reklam / Sponsor

Gönderen Konu: ATATÜRK ve GENÇLİK  (Okunma sayısı 196 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı albayrak

• Rep Puanı : 64626
  • ATATÜRK' ÜN ASKERİ
    • http://www.albayrakforum.com
ATATÜRK ve GENÇLİK
« : Mayıs 14, 2009, 11:39:53 ÖS »

•   Gençler,
Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz Siz, almakta olduğunuzterbiye ve kültür ile, insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerliörneği olacaksınız
Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz

>Türk genci, devrimlerin ve rejimin sahibi ve bekçisidir Bunlarınlüzumuna, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır; rejimi ve devrimleribenimsemiştir Bunları zayıf düşürecek en küçük veya en büyük birkıpırtı ve bir hareket duydu mu, bu memleketin polisi vardır,jandarması vardır, ordusu vardır, adliyesi vardır demeyecektir Hemenmüdahale edecektir Elle, taşla, sopa ve silahla, nesi varsa onunlakendi eserini koruyacaktır Polis gelecektir; asıl suçluları bırakıp,suçlu diye onu yakalayacaktır Genç, "polis henüz devrim ve cumhuriyetinpolisi değildir" diye düşünecek, fakat asla yalvarmayacaktır Mahkemeonu mahkum edecektir Yine düşünecek: "Demek adliyeyi de islah etmek,rejime göre düzenlemek lazım!" Onu hapse atacaklar Kanun yolundanitirazlarını yapmakla beraber; bana, İsmet Paşa'ya, Meclis'e telgraflaryağdırıp haksız ve suçsuz olduğu için tahliyesine çalışılmasınıkayrılmasını istemeyecek Diyecek ki, "Ben inan ve kanaatimin icabınıyaptım Müdahale ve hareketimde haklıyım Eğer buraya haksız gelmişsem,bu haksızlığı meydana getiren sebep ve amilleri düzeltmek de benimvazifemdir!" İste benim anladığım Türk genci ve Türk gençliği!

Gençliği yetiştiriniz Onlara ilim ve irfanın (kültürün) müspetfikirlerini veriniz İstikbalin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız Hürfikirler tatbik (uygulama) mevkiine konduğu vakit Türk milletiyükselecektir

Gençlerin her şeyden önce millete güven vermeleri gereklidir
•   Bir gün ulusu sizin gibi beni anlamış gençliğe bırakacağımdan çok memnun ve mesudum
•   Her kafanın anlamaktan aciz olduğu yüksek bir varlıktır gençlik
• Rica ile, merhamet dilenmekle bir millet ve devletin şeref veistiklâli kurtarılmaz Türk milleti, gelecek nesiller için bunuunutmamalıdır
• Gençlerimiz ve aydınlarımız ne için yürüdüklerini ve ne yapacaklarınıöncelikle kendi düşüncelerinde iyice kararlaştırılmalı, onları halktarafından iyice benimsenip kabul edilebilir bir hâle getirmeli, onlarıancak ondan sonra ortaya atmalıdır Ben çok ümitliyim ki, gençlerimizbunu yapacak derecede yetişkindir Biliyorum ki ihtiyarlarımız gibigençlerimizin de tecrübeleri vardır Zira milletimizin yakın senelereait gördüğü acı dersler, yakın yılların en yoğun olaylar ile doluoluşu, devrimizin gençlerini eski devirlerin ihtiyarları kadar ve belikonlardan fazla olayın şahidi, dolaysıyla gençliğimizi ihtiyarlar kadartecrübe sahibi yaptı Herhangi bir gencimiz yaşadığı devrin belki üçkatı oranında olaya şahit olduğu için her gencimiz üç misli yaş sahibisayılabilir, onları da ihtiyarlar gibi tecrübeli kabul edebilirizGençliğimizin sahip oldukları bu tecrübelerden istifade ederekçalışkan, memlekete faydalı ve büyük imanla donatılmış olarakvazifelerini hakkıyla yerine getireceklerine eminim
• Her şeye rağmen muhakkak bir ışığa doğru yürümekteyiz Bende bu imanıyaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletimin hakkındaki sonsuzsevgim değil, bugünün karanlıları, ahlâksızlıkları, şarlatanlıklarıiçinde sırf vatan ve hakikat aşkıyla ışık serpmeye ve aramaya çalışanbir gençlik görmemdir
•   Arkadaşlar, Gençliğe bakın, Türk millî bünyesindeki asil kanın ifadesine dikkat edin
•   Gençlikle iftihar ediyorum ve gençliğe güveniyorum
•   Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır
•   Biz her şeyi gençliğe bırakacağız  Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır Bütün ümidim gençliktedir
• Gelecek için hazırlanan vatan evlâtlarına, hiçbir güçlük karşısındayılmayarak tam bir sabır ve metanetle çalışmalarını ve öğrenim görençocuklarımızın ana ve babalarına da yavrularının öğreniminintamamlanması için hiçbir fedakârlıktan çekinmemelerini tavsiye ederim
• Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor Bu eseri ( TürkiyeCumhuriyeti Devleti ) ona bırakacağım ve gözüm arkamda olmayacak
• Sizin gibi gençlere malik bulundukça, bu vatan ve milletin, şimdiyekadar elde etmeği başardığı zaferlerin üstüne çok daha büyük zaferlerkoyabileceğine şüphe etmiyorum
• Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekteolan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydiManada, fikirde, tarihte bu böyleydi Eğer bugün batı teknikte birüstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, sendenöncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur Şunu da söyleyeyim ki,çok zekisin! Bu belli Fakat zekânı unut! Daima çalışkan ol

Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK
Konuyu Paylaş:
  facebook  twitter  google  google

Seo4Smf Tagleri: