Vallaha bırakmaz Üye Ol

Reklam / Sponsor

Gönderen Konu: Bırakın Windows'un 2001 sürümünü kopyalamayı!!!  (Okunma sayısı 204 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı enes6994

• Rep Puanı : 65520
Bırakın Windows'un 2001 sürümünü kopyalamayı!!!
« : Ağustos 31, 2008, 07:39:30 ÖS »

Bırakın Windows'un 2001 sürümünü kopyalamayı. Bu sözler benimdeğil. IBM'ın açık kaynaklı sistemler ve standartlardan sorumlu başkanyardımcısı Bob Sutor'un.  Sutor, ABD'nin San Francisco kentindedüzenlenen LinuxWorld etkinliğinde bunları Linux geliştiricileresöylüyor.
Rotasını Linux'a doğru çeviren, bir milyar doların üzerinde kaynağıLinux'un gelişmesi için ayıran, Novell'in yüzde 20'sini satın alan IBMbunu söylüyorsa vardır bir hikmeti diye düşünmek gerekiyor. Ne de olsaPC'ler üzerinde çalışan en sağlam grafik arayüze sahip işletimsistemini, OS2'yu geliştirmişti IBM.

İlkkişisel bilgisayarı ticari bir ürün haline getirmeyi başaran IBM, bubilgisayarlar için bir işletim sistemine ihtiyaç duymuştu. Microsoft daDOS işletim sistemini geliştirdi IBM için. DOS'u biliyorsunuz grafikarayüzü olmayan, satırlardan oluşan, ve sürekli bir komut yazarakyönettiğiniz, üzerinde çalıştığınız bir işletim sistemi.
Bununardından Apple da kişisel bilgisayarlarını üretti ve DOS'tan farklıolarak grafik ekrana sahip, fare ile çalışan MacOS işletim sisteminipiyasaya sürdü. DOS'a göre daha kullanışlı olan, kolay kullanımıbulunan bu işletim sistemi kişisel bilgisayarlar dünyasında bir devrimyaratmıştı.

DOS'u geliştiren Microsoft ise Apple'ın MacOSişletim sistemini kopyaladı. Steve Jobs'un deyimi ile çaldı. Windowsişletim sistemi adıyla pazara sundu.

Şimdi Microsoft gerçektenMacOS'u çalıp da bunu Windows olarak mı pazara sundu? Yoksa gerçektensıfırdan bir işletim sistemi mi yazdılar? bu tartışmayı alevlendirmekyersiz. En azından Steve Jobs her konuşmasında "Çaldılar" diye suçluyorMicrosoft'u.

Sonra Linus Torwarlds'ın geliştirdiği Linux işletim sistemi açık kaynak kod mantığı ile hayatımıza giriverdi.

ÖnceleriDOS gibi sadece komutlar yazılarak çalışan işletim sistemi ağırlıklıolarak sunucularda kullanılmaya başlandı. Ama iş bunu masaüstübilgisayarlara, kişisel bilgisayarlara taşımaya gelince Linux camiasızorlandı tabii ki. Kolay kullanıma sahip, grafik arayüzlü MacOS veWindows varken aynı kullanım kolaylığında birşeyler yapmalarıgerektiğine inandı Linux camiası. Model olarak da Windows arayüzünütaklit etmeyi seçtiler. Ne de olsa dünya üzerinden Wnidows'un bir pazarhakimiyeti vardı.

Windows 95'le hayatımıza gelen sol altköşedeki START (BAŞLAT) menüsü şuan genel kabul görmüş bir uygulama hemWindows'ta hem de Linux'ta. Bunu mimarı da OS2'ydu. Yani IBM'ingeliştirmiş olduğu işletim sistemi.

Microsoft hala windows 3.1 ile garip bir arayüze sahipken, IBM bu menüyü kullanıyordu.

Şimdi IBM tutup Linux geliştiricilere "boşverin Windows'u taklit etmeyi. yeni birşeyler bulun diyor".

SanırımIBM'ciler şuanki Windows menü tasarımından pek hoşnut değiller. EğerLinux camiası bir yenilik yaparsa, Microsoft ekibinin buna çabucakadapte olup da arayüzü değiştireceğini düşünüyorlar.
Konuyu Paylaş:
  facebook  twitter  google  google

Çevrimdışı mehmetselimkilic

• Rep Puanı : 59704
  • BU ÜLKE BİZİM AMERİKA EMPERYALİZİMİNİN OLMAYACAK..
    • ÜLKENİ YALNIZ BIRAKMA
Bırakın Windows'un 2001 sürümünü kopyalamayı!!!
« Yanıtla #1 : Eylül 06, 2008, 03:23:01 ÖÖ »
size inat linux kullanacam sizler bizi taklit edip banyo yapmayı beli türklerden öğrendiniz laf söyleyen oldumu evimize kadar dinliyorsunuz bizi windows yere batın...........
Bizim her eylemimiz emperyalizme karşı bir savaş çağrısı ve insanlığın düşmanı ABD'ye karşı halkların birliği için savaş marşıdır;

ASSASSIN USA (KATİL AMERİKA)

Seo4Smf Tagleri: