Eda Taşpınar hayatıyla ilgili merak edilenleri Hello dergisine yanıtladı.
Onu Nurettin Hasman’ın genç sevgilisi olarak tanıdık. Daha sonradavetlerin en farklı ve tarz giyinen kadını olarak çıktı karşımıza. Okadar çok konuşuldu ki “ikoncan” lakabıyla bütün gazete ve dergilerekonu oldu. Ve Eda Taşpınar, “Modaya merakı ne zaman başladı, NurettinHasman’a gerçekten aşık mı, asıl lakabının arkasında gizlenen Edakimdir?” gibi pek çok soruyu Hello! dergisi için cevapladı.
- Modaya ilgin ne zamandan beri var?
Çocukluğumdan beri. O zaman da kimsenin giymediği ilginç şeyleri giyer,umursamadan dolaşırmışım etrafta. Annemle terzilere, ayakkabıatölyelerine gitmeye bayılırdım. Saatlerce ayakkabı ustalarınıseyreder, terzilerin provalarını izler, inanılmaz keyif alırdım.
-Moda üzerinde bir eğitim aldın mı?
11 yaşında Miami’ye moda okumak için gönderildim. İki sene BocaRatenda’da okuduktan sonra Robert Koleji’ndeki eğitimime devam etmeküzere döndüm. Sonra London College of Fashion ve Central School of St.Martins ile eğitimimi tamamladım. Tüm bu süreçte ayakkabı tasarımı,genel tasarım ve styling konularının yanı sıra vaktimin el verdiğikadarı ile moda fotoğrafçılığı, şapka tasarımı konularında eğitimaldım. Dünyaca tanınmış birçok markada staj yaptım.
- Davetlerde giydiğin kıyafetler eleştirilse de “stil ikonu” olarak gösteriliyorsun.
Çünkü benim farklı olduğuna inandığım kendime özgü bir stilim var. Kendimi tekrar etmiyorum.
- Farklı olmayı seviyor musun?
Farklı olmak için hiçbir çabam yok. İçimden gelen ve doğru olduğunainandığım şeyleri yapıyorum. Güzel olan şeyleri seviyorum. Hayatın birfırsat olduğuna ve her anın çok doğru değerlendirilmesi gerektiğineinanıyorum. Çılgınlıklarımla besleniyorum, ama en önemlisi kendimiseviyorum ve kendime iyi davranıyorum. Böyle olmayı başarabilen birçokda insan tanıyorum, sadece ben göz önünde olmaktan dolayı “farklı”algılanıyorum.
- Moda senin için ne ifade ediyor?
Moda benim için bir yaşam biçimi.
- Sence kadını güzel yapan giydiği kıyafetler midir?
Kıyafet bana göre kadının en önemli aksesuvarı, daha doğrusu kendiniifade biçimidir. Güzelliği ise bundan öte; gülüşü, bakışı, mimikleri,ses tonu ve vücut dili ile yarattığı enerjisinin tümüdür. Bir jeanpantalon ve beyaz t-shirt ile de çok seksi ve güzel görünebilir birkadın
.- Punto’ya koleksiyon hazırlama fikri nereden çıktı?
Onlardan teklif geldi. Hedefleri iç pazarda dinamik, trendy ve modayıtakip eden bir yol yapmaktı. Uzun zamandır benimde hayalim,yaratıcılığımı zorlayabileceğim kurumsal bir ekiple bir başlangıçyapmaktı. Punto bu doğrultuda benim için çok doğru bir hayal ortağıoldu. Hepimiz yarattığımız “Punto by Eda Taşpınar” markasından dolayıçok heyecanlıyız.
- Başka firmalardan da teklif alıyor musun?
Farklı projelerle gelen birçok firma var, ancak ekibimle benim için endoğru olanları hayata geçirmeye çalışıyoruz. Acele karar vermek ve herşeyi bir anda tüketmek istemiyorum.
- Nurettin Hasman seni bu konuda destekliyor mu?
Her anlamda hayatımın her evresinde benim en büyük destekçim. Daha net söylemek gerekirse Nurettin de benim ikonum!
- Bir ara ayrılık haberleri çıktı. Neden sürekli ilişkinizle ilgili olumsuz haberler yapılıyor?
Benim Nurettin’in yoğunluğu sebebi ile bazen bir davete yalnız katılmamya da seyahate gitmem gerekebiliyor. Bu hemen ayrılmış olabileceğimizşeklinde yorumlanıyor. Oysa çok huzurlu ve mutlu bir birlikteliğimizvar.
- Evlilik düşünüyor musunuz?
Tabii ki düşünüyorum ama bunun için bir zaman biçmedim. Nurettin ve benzaten evli gibiyiz. Evli olmak hayatı paylaşmanın başka bir evresi isebiz zaten şu anda her evresini yaşıyoruz.
- Bir gün evlenirsen nasıl bir gelinlik hayal ediyorsun?
Kendi gelinliğimi kesinlikle kendim tasarlarım ve sanırım feci uçuk birşey olur! Kocaman bir şapka takar, el yapımı elbisemin gecenin birvakti miniye dönüşmesini sağlarım. Çıplak ayak, kumsalda bir düğünolur. Zaten kimse ayakkabı giysin istemiyorum. Mecburiyetten kimseyidavet etmek istemem, yalnızca sevdiklerim ve gerçek dostlarım oradaolsun isterim. Bununla ilgili çok özel planlarım var.
-Senin için aşkın tarifi nedir?
Bana göre her seferinde daha da fazla şaşırtan, yücelten ve aynı andatutsak edebilen, gurursuz, tarifsiz, acımasız, kışkırtıcı, yakalamasızor ama kaçılması imkansız, insanın bir tür yeniden varoluş hali gibi.
- Nurettin Hasman ile nasıl bir aşk yaşıyorsunuz?
Bunun cevabında çok ileri gidebilirim ve tepki çekmek pahasına kimseninyaşamadığı türden bir şey olduğunu söyleyebilirim. Biz birbirimizdenbesleniyoruz. Nurettin benim hayatımın en önemli keşfi, heyecankaynağım, uğurlu sayım, en büyük sığınağım.
- İlişkiniz gündeme gelirken araya hep yaş sorununu problem ediyorlar. İlişkilerde yaştan daha önemli ayrıntılar yok mu?
Tabi ki var ama bizde bulabildikleri tek kusur bu sanırım. Herkes bununhakkında dilediği gibi yazıyor ve yorum yapıyor ama biz pekönemsemiyoruz. Çünkü bu konuya örnek teşkil edecek tek çift bizdeğiliz. Bir ilişkinin sağlıklı olabilmesi için yaş farkından çok dahaönemli ayrıntılar var.
- Nurettin Hasman’ın kızı Merve fotoğraflarını çekti. Bu konuda onubaşarılı buluyor olmalısınız. Hasman’ın kızları ile aranız nasıl?
Merve ve Mina benim ailem. Onlar başta Nurettin’in sonra da benimayrılmaz parçam. Çok şanslı kadınlar olduğumuzu düşünüyorum. Çünküüçümüz de aynı adama aşığız ve onun sayesinde birbirimizi bulduk. Merveve Mina çok iyi eğitim aldılar. Biliyorum ki her ikisi de ileride kendidallarında çok başarılı isimler olacak. Merve, bence kendi jenerasyonuiçerisinde, farklı gözü ve inanılmaz içgörüşü ile nadir yeteneklerdenbir tanesi. Ona sahip olmak benim için bir şans. Onunla birlikteçalıştığım projelerden büyük keyif alıyorum.
Marangoz olmak istiyorum
- Moda dışında ilgilendiğin bir hobin var mı?Dedemle birlikteküçüklüğümden beri bronz heykel yapıyorum. Önümüzdeki dönemde birliktesergi açmak istiyoruz. Bunun dışında resim ve karikatür çiziyorum. Enözendiğim mesleklerden biri ise marangozluk. Marangoz olabilmeyi çokisterdim. Bununla alakalı olarak workshop'lara katılmayı planlıyorum,bir bakmışsınız marangoz olmuşum.
Bana "vazgeçilmez varlık" diyor
- Eda Taşpınar’ı tarif edersek...Ben zor ama aynı zamanda kolay birkadınım. Olmasını şans saydığım ve asla kaybolmayacak çocuksu birtarafım var. Tabi onun getirdiği bir de bencilliğim. Sevdiğimhiçkimseyi paylaşamam. Mükemmeliyetçi ve detaycıyım, kolay pes etmem.Çılgınlıklarımla motive olurum, zamanımı ve sözlerimi boşa harcamayısevmem. Tüm bunlara rağmen Nurettin beni “Sevmekle tahammülükaçınılmaz, vazgeçilmez varlık” olarak tanımlıyor. Şanslı bir kadınolduğumun en büyük delili de bu sanırım.