Öncelikle programı aşağıdaki linkten indiriyoruz.
http://shareflare.net/download/23402....2047.rar.htmlNOT:Dosyayıindirmede sıkıntı çeken olursa açılan sayfada önce en altta ÜCRETSİZyazan kısma ,sonra DOSYAYI İNDİR yazan kısma tıklayın.Çıkan kısımdakikodu yazıp,Dosyayı

deyin.Geri sayım bittikten sonra indirin.
ALTERNATİF LİNK:http://hotfile.com/dl/92098086/c1484....2047.rar.html[SIZE=100]
Proshow Gold Programının Anlatımı[/SIZE]
Bu programla aile resimlerinizi Slide, Dvd, Vcd, Screen Saver, Exe gibişeyler yapabilirsiniz (resim 1’de programın üst tarafında görüldüğügibi). Bir taraftan televizyonda mesela Dvd olarak resimler kayarkenbir taraftan müzik arka planda çalıyor. Ben daha önceden ailemin eskiresimlerini yaptım. Size de tavsiye ederim.
Programı kullanmadan önce tavsiyelerim. Bu tavsiyelere uyarsanızprogramla uğraşırken daha kolay işler yapabilirsiniz. ProgramaKoyacağınız:
a) Resimlerinizi önce bir klasörde toplayın. İlk koyacağınız resme sayıolarak 1 numarayı, daha sonrakilere de 2, 3, 4 diye numaralar koyun.Programa resimleri attığınızda otomatik olarak sıralanmış olur. (benimkoyduğum, resim 1’de görüldüğü gibi çiçek resimlerinin numaralarını 1,2, 3, 4 gibi koydum. Hatta çok fazla resim atacaksanız şöyle deyapabilirsiniz 1a, 1b, 2a, 2b, 2c…böylece daha da rahat iş yaparsınız).
b) Müziklerinizi belirleyin. Programa atacağınız resimlerin çokluğunagöre en az 5–6 tane müzik belirleyin. Ben eski Türk filmlerimüziklerini ve sözsüz müzikleri koydum.
Eveeettt gelelim programa: Burada resimlerinizi VCD yapacağız.
Önce resimlerinizin bulunduğu klasörü açıyorsunuz.
Çiçek resimlerinin bulunduğu yerde SAĞ TUŞA basıp SELECT ALLyapıyorsunuz. Bu sayede resimlerin hepsini seçiyorsunuz. (2 numaraylaişaretli yerde olduğu gibi).
ADD TO SHOW yapıp resimlerin hepsini programa atıyorsunuz (3 numaraylaişaretli yerde olduğu gibi). Daha önce resimlere numara verdiğiniz içinresimlerin hepsi sıralı olarak programa atılmış oluyorsunuz.
Atılan resimlerin herhangi birinin üzerine gelip Sağ Tuşa basıp SELECT ALL yapıyoruz. (Resim 2’de 4 numara ile işaretli yer)

Resimlerin ekranda yada TV’de kaç saniye görüneceğini belirlemek içinöncelikle hepsini, örneğin, 8 saniye yapalım (sıfır yazan yeri 8 iledeğiştiriyoruz). (Resim 2’de 5 numara ile işaretli yer)
Resimler arasındaki geçişleri de otomatik olarak verilen 2 saniyeyibeğenmiyorsanız geçişleri, örneğin, 5 saniye yapabilirsiniz (2 yazanyeri 5 ile değiştiriyoruz) (Resim 2’de 6 numara ile işaretli yer).Önceden bu şekilde yapılınca daha sonra düzenlemelerimizi daha rahatyapabiliriz. Sonradan özellikle istediğiniz ve sizin için önemli olanbir resmin ekranda kalış süresini örneğin 20 saniye ve bir sonrakiresme geçerkenki geçiş süresini de 10 saniye yapabilirsiniz. Örneğin 6numaralı resim sizin için önemli ise ve uzun süre ekranda kalmasınıistiyorsanız 20 saniye belirleyebilirsiniz.
Atılan resimlerin herhangi birinin üzerine gelip Sağ Tuşa basıpRANDOMIZE yapıyoruz. . Öncelikle Randomize Motion Effect ile RandomizeTransitions yapıyoruz . Bu sayede programın kendisinde bulunan veresimler arasında geçişleri ve hareketleri rasgele düzenleyen özellikleişlerimiz kolaylaşıyor. Sonradan kendimiz tek tek düzenlemeleryapabiliriz.
GEÇİŞLER:
Şimdi de geçişlere gelelim. Resim 2’deki 6 numaralı işaretli yeritıkladığımızda karşımıza Choose Transition çıkıyor (Resim 4’de 9 numaraile işaretli yer). Burada resimler arasındaki istediğimiz geçişiseçebiliriz. Resimdeki eğer sevgiliniz ise kalpliyi seçebilirsinizgibi. Ve bunu her resim arasına tek tek yapabilirsiniz. Yada çok önemliresimler arasına yapabilirsiniz. Geçişlerin üzerine geldiğinizde nasılbir geçiş olduğunun ön izlemesini de görebiliyorsunuz (Resim 4’de 10numara ile işaretli yer). Biz başta Randomize Transition yaptığımıziçin programın kendisi rasgele düzenleme geçişleri yapmıştı; bu dabizim işimizi kolaylaştırmıştı. Ayrıca çok sık kullanılan geçişleri deprogram kendi içerisinde bulunduruyor. (Resim 4’de 11 numara ileişaretli yer).

PROGRAMIN CAN ALICI ÖZELLİKLERİNİ KULLANALIM:
Tek tek resimlerin ekranda görünüşlerine bakacaz. İlk resmin üstünü ikikere tıklıyoruz. SLIDE OPTIONS çıkıyor (Resim 5’de 12 numara ileişaretli yer). Genelde programın özelliğinden daha çok MOTION EFFECTSve SOUNDS kısmını kullanıyoruz (en azından ben öyle kullandım. Dileyendiğer özellikleri de kullanabilir.) SLIDE OPTIONS kısmında neleryapıyoruz onları anlatayım.
• MOTION EFFECTS: Starting Position (Resim 5’de 13 numara ile işaretliyer) kısmı olan resmin ilk göründüğü kısımda zoom (yakınlaştırma) veistenirse rotate (döndürme) yapıyoruz (Resim 5’de 14 numara ileişaretli yer). Ending Position (Resim 5’de 16 numara ile işaretli yer)kısmı olan resmin son görüneceği kısıma da zoom ve istenirse rotateyapıyoruz. Bu şekilde resim örneğin benim yaptığım gibi sol üsttenuzaktan sağa dönmüş şekilde ekrana girecek ve yakınlaşarak bitecek. Kaçsaniyede bunlar olacak? Tabiî ki 8 saniyede. Burada Motion kısmını dakullanabilirsiniz (Resim 5’de 15 numara ile işaretliyer).Yakınlaştırmayı(rotate) nasıl olacağını; yani resmin ilk hali ileson hali arasında yakınlaşmanın hızlımı veya yavaş mı gibiyakınlaşacağını yine Motion kısmıyla yapıyorsunuz. Buraları işin canalıca noktası. Çünkü resme canlılık veriyorsunuz. İlk baştaki resimdenbaşlayarak bütün resimlerin hepsinde aynısını uygulayacaksınız. Yaniher resmin üstünü iki kere tıklayacaksınız. Ve Motion Effect’lerikullanacaksınız. Dediğim gibi işin püf noktası ve can alıcı yeri deburası zaten. Programda rotate, zoom kısmı ile starting ve endingposition kısmında düzenlemeleri fareyi basılı tutarak kolaycayapabilirsiniz. Örneğin ben starting position’daki resmi sol üstköşeye, resmin üstündeyken fareyi yardımı ile basılı tutarak çektim.

• SOUNDS: Şarkı seçimi de bu işin en can alıcı noktalarından birisi.Birinci resmin üstündeyken şarkımızı seçeceğiz. Bunun için birinciresmin üzerini iki kere tıklıyoruz. Slide Options çıkıyor ve Soundsseçiyoruz. Seçimi Browse’den yapıyoruz (Resim 6’da 17 numara ileişaretli yer). Şarkı seçildikten sonra birkaç saniye bekliyoruz kiprogramımız şarkıyı kendi içine alsın. Birinci resme şarkınıneklendiğini, birinci resmin altında görebilirsiniz (Resim 6’da 18numara ile işaretli yer). Bundan sonra şarkı hangi resimde bitiyor diyebakıyoruz. Mesela seçtiğimiz ve birinci resme koyduğumuz şarkımız 20.resimde bitiyor diyelim. Bunu da deneme yanılma yöntemi ileanlayabiliyoruz. 18. resmi tıklıyoruz mesela. Ön izleme için resim 6’da19 numara ile işaretli yeri tıklayanız. Baktınız şarkı devam ediyor,nerde bittiğini ön izleme ile görebilirsiniz. 20. resimde bittiğinigördükten sonra şarkı eklemede aynı işlemi bu sefer 21. resmeyapıyoruz. Ve böyle devam edip gidiyor.

• CAPTION: Bu kısma da istediğiniz yazıyı resmin üzerineyazabiliyorsunuz (Resim 7’de 20 numara ile işaretli yer). Yazının daresme nasıl gireceğini, nasıl duracağını ve nasıl çıkacağınıseçebilirsiniz.

SON OLARAK:
Yaptıklarınızı ne şekilde kaydetmeye geldi. Burada VCD yapacağımız içinprogramımızın üst tarafındaki VIDEO CD kısmını tıklıyoruz (Resim 8’de22 numara ile işaretli yer). Output Options kısmından da VCD yapıyoruz.
Resimlerin sayısı, ekranda kalma süresi, geçişlerin süresi veşarkıların büyüklüğü VCD’mizin de büyüklüğünü gösterir. VCD’de ne kadaryer tuttuğunu da hem ön izlemede (Resim 6’da 19 numara ile işaretliyerin altında VCD yazan yer) hem de Resim 8’de 23 numara ile işaretliyerde görebilirsiniz.
En son olarak gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra (Resim 8’degörüldüğü gibi) CREATE basıyorsunuz. Sonrada CD’yeyazıyorsunuz.Alıntı...