Vallaha bırakmaz Üye Ol

Reklam / Sponsor

Gönderen Konu: GTA San Andreas'a Yeni Arabalar Ekleme (Resimli Anlatım)  (Okunma sayısı 256 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı By_PrinCipe

• Hizmet Nimettir.
  • Rep Puanı : 61444
  • Hizmet Nimettir.
GTA San Andreas'a Yeni Arabalar Ekleme (Resimli Anlatım)
« : Haziran 28, 2009, 03:50:03 ÖS »

Merhaba arkadaşlar.Birçoğunuzun bildiği gibi GTA Vice City'e "GTAMod Installer2" ile yeni arabalar yükleyebiliyorduk.Fakat GTA SanAndreas'da bu işi manuel olarak yapıyoruz.Şimdi işe koyulalım.
ÖnemliNOT:Bu işlemleri gerçekleştirmeden önce gta3.img ve vehicles.idedosyanızın yedeğini alın.Sorun çıktığı zaman oyunu tekrar yüklemekzorunda kalmayın.

Öncelikle IMGTOOL 2.0 programını (DOWNLOAD LİNKLERİ AŞAĞIDADIR VE TAMAMEN KENDİ UPLOADIMDIR) download ediyoruz.Şimdi de yükleyeceğimiz arabayı indiriyoruz.İndirdiğimizzipli dosyaları bir dizine açıyoruz.Şimdi arabanın klasörü bi kenardadursun onu biraz sonra kullanacağız.Sonra IMGTool programınıçalıştırıyoruz.

Filemenüsünden Open'i seçiyoruz.Şimdi oyunun kurulu olduğu dizinegidiyoruz.Genellikle C:\Program Files\Rockstar Games\GTA San Andreas\şeklindedir.Böyle olduğunu farz edelim.GTA San Andreas klasörününiçindeki models klasörüne giriyoruz.(Sürekli aynı kelimelerikullanıyorum özür dilerim) ve gta3.img adlı dosyayı seçiyoruz ve Aç diyoruz.

Karşımıza uzun bir liste geliyor.

Command menüsünden Replace'ye tıklıyoruz.

Tekrardosya seçmemiz için bir pencere açılıyor.Az önce zip'li dosyadançıkarttığımız arabanın klasörüne giriyoruz(Dodge_Challenger).Klasörüniçinde dff ve txd uzantılı iki dosya var.Önce sabre.dff dosyasınıseçiyoruz ve Aç'a basıyoruz.(isterseniz önce diğerini deseçebilirsiniz,ben karışıklık olmasın diye böyle yaptım).TekrarCommands menüsünden Replace'ye tıklıyoruz.Ve sabre.txd dosyasınıseçiyoruz.Şimdi yeni arabamızı yükledik.Siz benim böyle uzun uzunanlatmama bakmayın.Burda tek yaptığımız şey.Orjinal sabre.dff vesabre.txd dosyasının yerine yeni arabamızın dosyalarını koyduk.Şimdiyaptığımız işlemin kalıcı olması için Rebuild Archive ye basıyoruz vedosyaları tekrar düzenliyor.

Şimdide sıra geldi arabanın ayarlarına.Dodge_Challenger klasörünün içindekiNew SA ReadMe.txt dosyasını açıyoruz.(Eğer ingilizceniz varsa bu aşamsizin için çocuk oyuncağıdır.)
Not defterinin içinde şöyle bir satır var

475, sabre, sabre, car, SABRE, SABRE, null, normal, 10, 0, 2ff0, -1, 0.78, 0.78, 0 busatırı aynen kopyalayın ve C:\Program Files\Rockstar Games\GTA SanAndreas\Data dizininin altındaki vehicles.ide adlı dosyayı not defteriile açıyoruz.Yine 475 ile başlayan satırı bulup komple seçiyoruz(buişlemi yaparken not defterinin biçim menüsünden sözcük kaydırseçeneğini pasif yapıyoruz.bunu yapma sebebimiz yazıların bir altsatıra kaymasıdır.karışıklık olmasın diye söyledim.)vehicles.idedosyasının içindeki 475 ile başlayan satırı komple seçtikten sonra azönce kopyaladığımız 475, sabre, sabre, car, SABRE, SABRE, null, normal, 10, 0, 2ff0, -1, 0.78, 0.78, 0 satırınıüzerine yapıştırıyoruz ve dosyayı kaydedip çıkıyoruz.Arabanın notdefterinde(New SA ReadMe.txt)handling.cfg dosyası ile ilgili ayarlardanda bahsediyor.Ama ben bunu size anlatıp beyninizi iyice allak bullaketmek istemiyorum Benim anlatım tarzıma göre bu 30-40 dk lık bir iş gibi gözüküyor amagerçektende çok basit bir uygulama.Siz aynı işlemleri farklı arabalariçinde uygulayabilirsiniz.

IMG TOOL 2.0 PROGRAMINI İNDİRMEK İÇİN DOWNLOAD LİNKİ

[HIDE][URL=http://rapidshare.com/files/215957710/IMGTool.rar.html]http://rapidshare.com/files/215957710/IMGTool.rar.html
[/B] [/HIDE][/URL]
AT400 WİTH FULL İNTERİOR

[HIDE]Download:
http://rapidshare.com/files/21580691...erior.rar.html[/HIDE]

ASTON MARTİN VANTAGE V8

Download:[HIDE]
http://rapidshare.com/files/21580740...ningG.rar.html[/HIDE]

umarım yardımcı olabilmişimdir...
Konuyu Paylaş:
  facebook  twitter  google  google

Seo4Smf Tagleri: