Vallaha bırakmaz Üye Ol

Reklam / Sponsor

Gönderen Konu: Güneş Böyle Patlayacak.  (Okunma sayısı 1177 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı albayrak

• Rep Puanı : 64626
  • ATATÜRK' ÜN ASKERİ
    • http://www.albayrakforum.com
Güneş Böyle Patlayacak.
« : Eylül 18, 2007, 09:49:56 ÖÖ »

Hubble Uzay Teleskobu, tıpkı bizim güneşimize benzeyen bir yıldızın patlamasını görüntüledi. Bilimadamları, bir gün bizim güneşimizin de aynı şekilde patlayacağını ve dünyadaki hayatı sona erdireceğini söylüyorlar.

Ancak bu 5 milyar yıldan önce olmayacak. Hubble projesinden Dr. Lars Christensen, "Güneş büzülüp soğuyacak ve ölecek" dedi.

Dr.Lars Chiristensen Yüce Kitâbımız Kuran-ı kerim''i incelemiş herhalde... Sonsuzluk ALLAH''a mahsus. Bâzıları inanmasa da; "inanmamak, ölmeye değil, cennet''e gitmeye mâni"... Kaçınılmaz son mutlaka gelecek ama, bâzı insanlar kendi sonunu çabuklaştırdıkları gibi, dünyanın sonunu da çabuklaştırıyorlar...ALLAH''ın büyüklüğüne akıl sır ermez...Gâfillerin kimileri ALLAH''a ait sıfatları kullar için kullanıyor, kimi zulme ve haksızlığa devam ediyor. İYİ Kİ SON''UN SONUNDA İLAHİ ADALET VAR!

[URL=http://www.resim1.com/][/URL]
[URL=http://www.resim1.com/][/URL]
Konuyu Paylaş:
  facebook  twitter  google  google

Çevrimdışı Negentropy

• Rep Puanı : 65527
Güneş Böyle Patlayacak.
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2010, 07:08:23 ÖÖ »
Hubble Uzay Teleskobu, tıpkı bizim güneşimize benzeyen bir yıldızın patlamasını görüntüledi. Bilimadamları, bir gün bizim güneşimizin de aynı şekilde patlayacağını ve dünyadaki hayatı sona erdireceğini söylüyorlar.

''Güneşin patlaması gibi bir olay sözkonusu olamaz yukarıda bahsedilen olay bir süpernova patlamasıdır. Bir yıldızın ömrü içerdiği hidrojen miktarıyla doğru orantılıdır. Dört tane hidrojen  bir araya gelip bir helyum çekirdeği oluşturur bu olay sırasında enerji açığa çıkar buna füzyon enrjisi denir. Yıldızları parlak gösteren işte bu enrjidir. yıldızın hidrojeni yani yakıtı bitince ışıma yapamaz ve soluk görünür ışıma basıncı kütle çekim kuvvetini dengeleyemez ve yıldız içine çöker ve bu olay sonucunda büyük bir patlama meydana gelir buna süpernova patlaması denir. Güneşte enerjisini aynı reaksiyonlarla üretir ''

Resimleri göremedim ama tahmin edilmesi hiçte zor olmayan Güneşin bir gün soguyup enerjisinin bitmesinin bir bilim adamı tarafından söylenmesinin Kur'an-ı Kerime nasıl bağlamışlar ilginç geldi bana ...Din ve Bilim ayrı şeylerdir , din yanlışlanamaz dogmadır bilim ise yanlışlanabilir...

Çevrimdışı Cem 1956

• Rep Puanı : 65535
Güneş Böyle Patlayacak.
« Yanıtla #2 : Şubat 13, 2010, 03:44:11 ÖS »
Dünyanın sona ermesi için çok değişik olaylar söz konusu olabilir.Örneğin büyük bir gök taşının çarpması,kuyruklu yıldız vs vs...

Bu arada Negentropy,birşey dikkatimi çekti; sen yüksek lisansını enerji konusunda mı yaptın?Negentropy kelimesinin de termodinamik ve enerji depolamasıyla ilgisi olsa gerek...

Çevrimdışı Negentropy

Güneş Böyle Patlayacak.
« Yanıtla #3 : Şubat 13, 2010, 07:05:10 ÖS »

Negentropy Termodinamik bir kavramdır, açılımı negatif entropidir kısaca negentropy diyoruz. Ben termodinamik, ısı ve enerji alanında eğitim aldım. makine mühendisiyim, makine mühendisliği 2 ana bölüme ayrılır: imalat ve konstrüksiyon değeri ise ısı ve enerjidir ben ısı ve enerji bölümünü seçtim ve bu alandan mezun oldum... ısı ve enerji böümünde bütün dersler termodinamik ağırlıklıdır projelerde dahil..... termo (ısı)  dinamik(hareket) yani ısınının hareketi bütün enerji türlerini kapsayan  fiziğin çok önemli bir dalıdır. Termodinamiğe olan ilgim buradan geliyor...

Çevrimdışı Cem 1956

Güneş Böyle Patlayacak.
« Yanıtla #4 : Şubat 13, 2010, 07:22:36 ÖS »

Negentropy Termodinamik bir kavramdır, açılımı negatif entropidir kısaca negentropy diyoruz. Ben termodinamik, ısı ve enerji alanında eğitim aldım. makine mühendisiyim, makine mühendisliği 2 ana bölüme ayrılır: imalat ve konstrüksiyon değeri ise ısı ve enerjidir ben ısı ve enerji bölümünü seçtim ve bu alandan mezun oldum... ısı ve enerji böümünde bütün dersler termodinamik ağırlıklıdır projelerde dahil..... termo (ısı)  dinamik(hareket) yani ısınının hareketi bütün enerji türlerini kapsayan  fiziğin çok önemli bir dalıdır. Termodinamiğe olan ilgim buradan geliyor...

Teşekkürler!..

Bende,tekstil teknolojisi okumadan evvel 1 yıl makine okumuştum!Oradan biliyorum.Bayanlarda,tüm dünyada  pek makine mühendisliği okunmaz;hatta Türkiyede çok az!!Çoğ ağır bir daldır!Bunu başardığınıza göre çok zeki bir bayan olduğunuz  gerçek!..

İki tür mühendisliği çok ağır bulurum,biri elektronik,diğeri ise makine mühendisliğidir!..

Genelde;mühendisler,matematikden şikayet ederler!Halbuki benim en kolayıma giden dersdi!Akışkanlar mekaniği ve mukavemet  derslerinde hep çuvallardım!Kimyadan oldum olası hep nefret etmişimdir,o yüzden termodinamiği de  pek sevmezdim!..

Tebrik ederim,çok zor bir dalı  başarıyla bitirmişsiniz!

Sevgiler...

Çevrimdışı Cem 1956

Güneş Böyle Patlayacak.
« Yanıtla #5 : Şubat 13, 2010, 07:53:03 ÖS »
Peki negentropy,haddim olmayarak soruyorum!O kadar emek verdin,bu konuda  çalışmaların devam ediyor mu??Ben  nadir de olsa genç mühendis bayanlar tanıyorum!Hatta 2 tane çok iyi tanıyorum.Evlendiler,çocuk bakıyorlar ve okuduklarını unuttular!!Hatta bir fizikçi  bayan tanıyorum,aradan 20 yıl geçmiş!Hepsini unuttum diyor!İşte sorun burada!

Türkiye şartları çok zor!

Sevgiler...

Çevrimdışı Negentropy

Güneş Böyle Patlayacak.
« Yanıtla #6 : Şubat 13, 2010, 08:47:06 ÖS »

Peki negentropy,haddim olmayarak soruyorum!O kadar emek verdin,bu konuda  çalışmaların devam ediyor mu??Ben  nadir de olsa genç mühendis bayanlar tanıyorum!Hatta 2 tane çok iyi tanıyorum.Evlendiler,çocuk bakıyorlar ve okuduklarını unuttular!!Hatta bir fizikçi  bayan tanıyorum,aradan 20 yıl geçmiş!Hepsini unuttum diyor!İşte sorun burada!

Sevgiler...

Tabiki bu alanda kendimi geliştirmeye gayret gösteriyorum çalışmalarım devam ediyor elbette ... Sizin bahsettiğiniz insanlar ne okuduğunu bilmeden anlamadan belkide hiçbir donananımı olmadan mezun olmuş insanlardır. Herkes bir üniversite kazanıp bitirebilir.üniversite mezunu olmak için bitirir ama içi boştur hiç bir işe yaramaz bu insanlar ellerinede sadece bir kağıt parçası olur onuda götür bakkala kese kağıdı yapsın...önemli olan okuduğun bölümü sevmek ilgi duymaktır yani kısaca mesleğini sevmektir mesleğini sevmeyen insanın başarılı olması çok zordur.  Bu şekilde mezun olmuş insanlar tabikide iş bulamayıp başka bir alanda hayatını kazanacaktır yada evlenip çocuk bakmak zoruna bile kalabilirler ne okuduklarını da çok kısa sürede unuturlar çünkü onlar öylesine mezun olmuşlardır .insan anlayarak özümseyerek meraklı olduğu bir bölümden mezun olmuşsa okuduklarını asla unutmaz  bu alanda sürekli kendini geliştirmeye çalışır..

Çevrimdışı Cem 1956

Güneş Böyle Patlayacak.
« Yanıtla #7 : Şubat 13, 2010, 09:09:32 ÖS »

Sevgiler...

Tabiki bu alanda kendimi geliştirmeye gayret gösteriyorum çalışmalarım devam ediyor elbette ... Sizin bahsettiğiniz insanlar ne okuduğunu bilmeden anlamadan belkide hiçbir donananımı olmadan mezun olmuş insanlardır. Herkes bir üniversite kazanıp bitirebilir.üniversite mezunu olmak için bitirir ama içi boştur hiç bir işe yaramaz bu insanlar ellerinede sadece bir kağıt parçası olur onuda götür bakkala kese kağıdı yapsın...önemli olan okuduğun bölümü sevmek ilgi duymaktır yani kısaca mesleğini sevmektir mesleğini sevmeyen insanın başarılı olması çok zordur.  Bu şekilde mezun olmuş insanlar tabikide iş bulamayıp başka bir alanda hayatını kazanacaktır yada evlenip çocuk bakmak zoruna bile kalabilirler ne okuduklarını da çok kısa sürede unuturlar çünkü onlar öylesine mezun olmuşlardır .insan anlayarak özümseyerek meraklı olduğu bir bölümden mezun olmuşsa okuduklarını asla unutmaz  bu alanda sürekli kendini geliştirmeye çalışır..

Bu açıklama bana çok ''üstü kapalı'' geldi!!

Rica ediyorum,yanlış anlama!..

Yinede çok tebrik ediyorum,çok zorlu bir bölümü  bitirdiğin için!

Türkiyede kadınlar için çok zor!Bunu kişisel bazda söylemiyorum,genel olarak söylüyorum!Kadınlar için Türkiyede sivrilmek çok zor!..

Benim hissettiğim  çok farklıdır!Çok zeki bir bayan,o ülkenin şartlarında çalışamayabilir,bundan şikayet duysa da  ,birşey yapamayabilir ki,olay çoğunlukla öyledir!Ben konuyu genelliyorum;kişilere indirgemiyorum!..

Nice değerler kayboluyor Türkiyede!Hele bir kadın olduğunda;şartları da düşündüğünüzde!..

Sevgiler...

Çevrimdışı Negentropy

Güneş Böyle Patlayacak.
« Yanıtla #8 : Şubat 13, 2010, 09:31:05 ÖS »

Okul hayatım boyunca ben de tek bayan olarak derslere girdim sınavlara girdim geri kalan arkadaşlarımın hepsi erkekti yani bu durumlara fazlasıyla alışkınım bu meslek sadece erkeklerin yaptığı bir meslek değildir. bunun aksini düşünen makine mühendisi ne iş yapar bilmiyor demektir önümüzde  o kadar çok seçenek var ki yani makine mühendislinin çalışma alanı  o kadar geniş ki bayan erkek olarak ayırmak artık mantıklı gelmiyor... Hele ki benim gibi proje çizimi ile uğraşan makine mühendisleri için hiç sorun olacağını zannetmiyoum...

Çevrimdışı Cem 1956

Güneş Böyle Patlayacak.
« Yanıtla #9 : Şubat 13, 2010, 09:39:36 ÖS »

Okul hayatım boyunca ben de tek bayan olarak derslere girdim sınavlara girdim geri kalan arkadaşlarımın hepsi erkekti yani bu durumlara fazlasıyla alışkınım bu meslek sadece erkeklerin yaptığı bir meslek değildir. bunun aksini düşünen makine mühendisi ne iş yapar bilmiyor demektir önümüzde  o kadar çok seçenek var ki yani makine mühendislinin çalışma alanı  o kadar geniş ki bayan erkek olarak ayırmak artık mantıklı gelmiyor... Hele ki benim gibi proje çizimi ile uğraşan makine mühendisleri için hiç sorun olacağını zannetmiyoum...

Sevgiler...

Seo4Smf Tagleri: güneş patlayacak