Kablonette Kablo internette IP değiştirmek
Öyle fişten çekmeye gerek filan yok efendim.
Bundan sonra Kablo internette IP değiştirmeyi sorana vereceğim cevap bu ss'ın linki olacaktır.
Böylesi hem daha zahmetsiz hem de çoklu dosyaları indirirken daha kolay.
0-9'a kadar 9 farklı IP adresiniz oluyor.
Hem de 3 saniyede.
IP adresini böyle değiştirmek çok ama çok hızlı.
Ek:
SS'ın direk linki için.
http://img235.imageshack.us/img235/3665/ipdegistirmekyh6.jpg 1)başlat>çalıştır>cmd
2)açılan pencereye ipconfig/release yazıp enter a basın.. böylece ip niz sıfırlanmış oldu.
3)daha sonra ağ bağlantınızı açın,bağlantıya sağ tıklayın>özellikler>internet iletişim kuralları(TCP/IP) seçip özellikleretıklayın.
4)"aşağıdaki ip adresini kullan"ı seçip ip yerine 10.0.0.1 yazın ve TAB a basın. Tamam ile onaylayın.
5)3.adımı tekrar edin bu sefer "otomatik olarak bir ip adresi al"seçeneğini seçin. tamam a basın..pencereleri kapatın ip adresinizdeğişmiş oldu...
Kablonette Ip Numarası Nasıl Değiştirilir. ?
Adım 1.
Başlat Menüsünden Çalıştır Seçeneğine Tıklıyoruz..

Adım 2.
Karşımıza Gelen Ufak Ekrana cmd Yazıyoruz..

Adım 3.
Gene Karşımıza Gelecek Olan Ufak Dos Ekranına ipconfig Yazınki Kendi Ip Numaranıza Bakın..

Adım 4.
Aynı Pencereye Bu Sefer ipconfig /release yazıyoruz. Ve Bağlantıyı Serbest Bırakıyoruz.

Adım 5.
Ve Ardından Kablo Modemimizin Fişini Çekiyoruz Bi 10 Saniye Kadar Bekliyoruz.
10 Saniye Sonra Kablo Modemimizin Fişini Taktıktan Sonra Aynı Ufak MS-DOS Penceresine
ipconfig /renew Yazıyoruz.

Ancak Burda Dikkat Etmeniz Gereken Bir Husus. ipconfig /renew Yazdıktan Sonra Modeminizin Status Lambasına Bakın. Bağlantıya Girdiği Anda Enter Tusuna Basın.

Ve İşte Size YepYeni Bir Ip Numarası.
Göründüğü Üzere 195.174.211.243 Olan Ip Numaram 195.174.208.111 Olarak Değişti

[/B]
Hadi Hepinize Kolay Gelsin...
[/B]
BAT DOSYASI OLUŞTURARAK ELLE IP DEĞİŞTİRME
1. Adım:Öncelikle masaüstündeki "Ağ Bağlantılarım"a gelip sağ tuşa tıklıyor ve"Özellikler" diyoruz. Açılan "Ağ Bağlantıları" penceresinden "Yerel AğBağlantısı"na sağ tuşla tıklayıp, yine "Özellikler"i seçiyoruz. (Aynıişlemi Başlat > Ayarlar > Ağ Bağlantıları'nı seçerek deyapabilirsiniz.) İnternet İletişim Kuralları (TCP/IP)'ye çifttıklıyoruz.
2. Adım: TCP/IP ayarlarını resimde görüldüğü şekilde bir kereliğine değiştiriyoruz. (10.0.0.1. ve TAB) Tamam diyerek kapatıyoruz.
3. Adım:"Başlat > Çalıştır"a tıklıyoruz ve açılan pencereye "cmd" yazıyoruz.Emektar DOS komut satırı penceremiz bizi karşılıyor. Şimdi aşağıdakikomutu giriyoruz.
netsh -c interface dump > c:\ayar1.txt Bu komut sayesinde, ağ bağlantısı ayarlarımız C:'deki bir txt dosyasıiçine kaydediliyor. Kaydetme işlemi bitince, pencereyi kapatmayın.Komut satırına daha ihtiyacımız var.
4. Adım:Yeniden TCP/IP ayarları penceresine geliyor ve "Otomatik olarak bir IPadresi al" seçeneğine tıklıyoruz. Tamam diyerek kapatıyoruz.
Komut satırı penceremize geri dönüp bu sefer aşağıdaki komutu giriyoruz.
netsh -c interface dump > c:\ayar2.txt Ağ bağlantıları ayarlarımız, yeni şekliyle farklı bir dosyaya kaydedilmiş oldu.
5. Adım: Masaüstünde yeni bir belge oluşturup içine aşağıdaki satırları yazıyoruz.
ipconfig /release
netsh -f c:\ayar1.txt
netsh -f c:\ayar2.txt daha sonra da dosyayı
ipdegistir.batolarak kaydediyoruz. Bundan sonra IP değiştirmenizi gerektiren birdurumla karşılaştığınızda, bu dosyaya çift tıklayın ve bırakın gerisinio halletsin.
JDOWNLOADER KULLANARAK IP ADRESİ DEĞİŞTİRME
Yukarıda bahsettiklerim, IP numaranızı elle değiştirmek istediğinizdekullanabileceğiniz bir yöntemdi. Modem açıp kapatmanıza, fazladan birprogram kurup kullanmanıza, proxy vs. ayarlarıyla uğraşmanıza hiç gerekyok. Ancak bu kadarla da kalmıyor tabii. Rapid'den dosya indirirken,JDownloader'ı kullanıyorum. Yeni çıkan
[Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilir.ForumTR üyesi olmak için tıklayınız] versiyonundaki
Batch özelliği sayesinde aynı komutları program içerisine yazıp otomatik olarak yeni bir IP almasını sağlayabiliyorum.
Öncelikle bat dosyası oluşturma aşamasına kadar (5. Adım) yukarıdakiişlemleri yapıyoruz. JDownlader'ı indirip istediğimiz bir yere klasörolarak açıyoruz ve daha sonra programı çalıştırıyoruz. "
Yapılandırma >
Tekrar Bağlan" menüsüne gelip "
Tekrar Bağlan Yöntemleri" altındaki "
Batch" kısmına tıklıyoruz. Ayarları aşağıdaki resimde gördüğünüz şekilde yapıyoruz.

Aşağıdaki resim küçültülmüştür. Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz. Resmin orijinal boyutları 820x650.

Bu ayarları yaptıktan sonra gerçekleşen işlemleri, ekran görüntülerinialarak aşama aşama kaydettim. Resimlerdeki indirme, bekleme, bağlanmave sistem saati bölümlerine dikkat edin.
Gördüğünüz gibi 1.5-2 dakikalık bir süre içerisinde IP adresimizdeğişti, rapid'e bağlanıp indirme kuyruğuna girdik ve bekleme süremizdolunca dosyamızı indirmeye başladık. Haydi ne duruyorsunuz, indirmeyebaşlayın!
ÖNEMLİ NOT :Bu işlemleri, kablo internet üzerinden (modemim Surfboard SB 3100),Windows XP SP3 kurulu bir bilgisayarda, JDownloader programınıkullanarak yaptım. Farklı kablonet (Uydunet) bölgelerinde, interneteADSL üzerinden bağlananlarda, Vista kullanan sistemlerde veya "Batch"özelliği bulunan başka programlarda çalışıp çalışmadığına dair birfikrim yok.