Vallaha bırakmaz Üye Ol

Reklam / Sponsor

Gönderen Konu: Kapadokya'daki Alman Sanatçı: 'Buradaki Doğa ve İnsanlar, Bizi Çekiyor'  (Okunma sayısı 370 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TÜRKİYEM

• By_€RK€M@N
  • Rep Puanı : 65535
Almanya'nın Dusseldorf Kentinde Resim, Heykel ve Tiyatro Çalışmaları Yaparken, Turistik Amaçla Geldiği Kapadokya Bölgesi'nden Etkilenen ve Buraya Yerleşen Almut Vagner, 'Kapadokya'nın Doğası ve İnsanları Bizi Çekiyor' Dedi.

ALMANYA'nın Dusseldorf kentinde resim, heykel ve tiyatro çalışmaları yaparken, turistik amaçla geldiği Kapadokya Bölgesi'nden etkilenen ve buraya yerleşen Almut Vagner, ''Kapadokya'nın doğası ve insanları bizi çekiyor'' dedi.

'Dünyanın En Güzel Yeri' olarak değerlendirilen Kapadokya Bölgesi'ne 1990'da, eşi Kurt Link ile birlikte gezmeye geldiğini söyleyen müzikal tiyatro yönetmeni ve ressam Almut Vagner, heykeltıraş ve ressam eşi Kurt Link ile birlikte Uçhisar Beldesi'ne yerleştiklerini söyledi. Bölge insanının misafirperverliğinden son derece etkilediğini anlatan Alman kadın Almut Vagner, şöyle dedi:

''Kapadokya'ya gelince Dusseldorf'daki sanat yaşamımıza burada da sürdürdük. Eşim heykel ve resim yapıyor ve çeşitli sergilerde satarak geçimimizi sağlıyorduk. Müzikal tiyatro noktasında çalışma olmadığı için ben de resim üzerine çalışmalarımı yoğunlaştırdım. 1994'te eşimi kaybettikten sonra hayata daha fazla yöneldim. Dostlarımın da katkılarıyla çeşitli sergilerle etkinliğimi artırmaya çalıştım. Önümüzdeki Mart ayında İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndaki bir sarnıçta Kapadokya bölgesinden esinlenerek yaptığım eserleri sergileyeceğim. Çok mükemmel düzeyde olmasa da viyolonsel çalabiliyorum. Bir arkadaşımdan da Türk Sanat Müziği konusunda dersler alıyorum. Bu alanda da kendimi yetiştirmeye çalışıyorum.''

Kapadokya'nın resim sanatçısı için ideal ilham kaynağı merkezi olduğuna inandığını belirten Almut Vagner, şöyle devam etti:

''Kapadokya gerçek manada ailemizi buraya çeken farklı güç var. Büyük kentlerde insanlararası yakınlığı bulmak oldukça zor. Ancak, yaşadığımız yer, küçük olduğu için en ufak sıkıntınızda dostunuzu yanınızda bulabiliyorsunuz. Ayrıca, bölgenin havası temiz. Doğal güzellikler, karşınızda yükseliyor. Bölge insanları cömert, misafirperver ve dost canlısı. İnsanın hayatını sürdürmesi için her şey, Kapadokya'da var. Burada olmak, Uçhisar'lı gibi yaşamak, ailemize mutluluk veriyor.''

Almut Vagner, bir süre önce Almanya'nın önde gelen kanallarından 'Pro 7'nin Avrupa'nın çeşitli kentlerinde yaptığı anket çalışması ile Türkiye'den en iyi tatil evi olarak halen hayatını sürdürdüğü evi tercih ettiğini söyledi. Vagner, ''Almanya'daki dostlarımız, Uçhisar'da oturduğumuz evi, doğallığı en iyi tatil evi olarak seçti. Bunu da sadece Almanya değil, dünyaya da ulaştırdı. Bu gelişmeler bizleri mutlu etti. Ekip halinde gelerek, bu gizemli tatil evini de görüntüleyip, yayınladılar'' diye konuştu.

Sanatsal alandaki çalışmalarını Uçhisar'daki evinde, oluşturduğu atölye ile açık havada sürdüren Almut Vagner'in 5 çocuğu var. Seraphine Vagner, halen Chicago Üniversitesi kimya bölümünde master yapıyor. Anatol Vagner, ODTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi. Vagner ailesinin küçük kızı Alceste Vagner ise, Antalya Fen Lisesi'nin en başarılı öğrencileri arasında gösterilirken ÖSS'ye hazırlanıyor. Almut Vagner'in daha sonraki evliğinden olan Yakup ve Yunus ise, Uçhisar'daki ilköğretim okuluna devam ediyor.

Sinan KORKMAZER (Doğan Haber Ajansı)
Konuyu Paylaş:
  facebook  twitter  google  google

Çevrimdışı albayrak

• Rep Puanı : 64626
  • ATATÜRK' ÜN ASKERİ
    • http://www.albayrakforum.com
Şu Dünyanin En Güzel Topraklarinin Bulunduğu Vatanimizin Değerini Bilelim Ve Koruyalim Adamlar Vatanimizi Istila Etmeden....
Yabancilara Toprak Satimi Yapilmamali Bence Özellikle Güneyde Ve Istanbulda Yogun Biçimde Yabancilar Arazi Aliyorlar...
   Devlet Adamlarimizin Bu Konuyu Bir An Önce Ele Almalilar....

Çevrimdışı TÜRKİYEM

• By_€RK€M@N
  • Rep Puanı : 65535
Alıntı yapılan: albayrak
Şu Dünyanin En Güzel Topraklarinin Bulunduğu Vatanimizin Değerini Bilelim Ve Koruyalim Adamlar Vatanimizi Istila Etmeden....
Yabancilara Toprak Satimi Yapilmamali Bence Özellikle Güneyde Ve Istanbulda Yogun Biçimde Yabancilar Arazi Aliyorlar...
Devlet Adamlarimizin Bu Konuyu Bir An Önce Ele Almalilar....

:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: