Vallaha bırakmaz Üye Ol

Reklam / Sponsor

Gönderen Konu: KPSS'de koca-karı dayanışması  (Okunma sayısı 146 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı albayrak

• Rep Puanı : 64626
  • ATATÜRK' ÜN ASKERİ
    • http://www.albayrakforum.com
KPSS'de koca-karı dayanışması
« : Ağustos 21, 2010, 05:59:35 ÖS »

800 bin kişinin memur olmak için ter döktüğü KPSS'de 10 evde oturan 20 kişinin puanları aynı çıktı.

Devlet memuru olmak için 800 bin kişinin ter döktüğü Kamu PersoneliSeçme Sınavı’nda (KPSS) soru veya yanıtların sızdığı iddiası,‘güçleniyor.’ 10-11 Temmuz’da yapılan sınavın şampiyonlarını mercekaltına aldı.
Radikal Gazetesi’nin haberine göre ‘KPSS şampiyonları’ndan (120 sorulusınavda 110 ve üzeri net yapanların) en az 20’si, aynı evde yaşayanevli çiftler, kardeşler veya ev arkadaşları.

KPSS’de geçen yıl 120 sorunun tamamını yapan kimse olmamıştı. Bu yılise aynı sınavda 300’ü aşkın kişi 120 soruda 120 net doğru yapması, bukişilerden bir kısmının aynı evde yaşaması, ‘Zor’ denilen sınavdaortalama doğru sayısının ise 61’de kalması ‘cevap anahtarı bazı evlereservis mi edildi’ kuşkusu yarattı.

10 HANEDE 20 ŞAMPİYON
Yapılan tespitlere göre, aynı adreste yaşayan en az 10 çift, kardeş yada akraba, sınavda şampiyon oldu. İzmir’den N.B ve H.B, Sakarya’dan L.Çve S.Ç, Kayseri’den R.Y ve Z.Y, Ankara’dan N.S ve A.S, Malatya’dan E.Öve A.Ö, yine Malatya’dan R.N ve B.K, Ankara’dan H.A ve S.A,Kahramanmaraş’tan B.G ve İ.G, Afyonkarahisar’dan S.A ve H.A, İzmir’denM.S ve M.S’nin sınavda gösterdiği başarılar aynı.

İkili gruplar halinde aynı evde yaşadığı tespit edilen adaylarınbazılarının eş, bazılarının kardeş, bazılarınınsa arkadaş olduğubelirtiliyor. İsmi geçen adaylardan bazıları, tüm soruları doğruyanıtlarken, bazılarının birer, ikişer yanlış yaptığı görülüyor.
İKAMETGAHLARI DA PUANLARI DA AYNI
Resmi kaynaklara göre Ankara’dan N.S ve A.S, Malatya’dan R.Y ve Z.Y,İzmir’den H.B ve N.B, Sakarya’dan L.Ç ve S.Ç, Malatya’dan R.N ve B.Keğitim bilimleri testinde 120’de 120 net yaptı. İkili olarak buadayların ikametgâh adresleri de puanları gibi aynı. Ankara’dan H.A veS.A’nın her ikisinin de 119 doğruya karşılık sadece bir yanlışı var.Eğitim bilimlerinde 117 doğru yapan E.Ö ile Malatya’da aynı evdeyaşayan A.Ö aynı testte 111 doğru çıkarmayı başarmış görünüyor.İzmir’de M.S ve M.S çiftlerinin puanları da sırasıyla 113 ve 116 doğruçıkarmayı başarmış görünüyor.

Çiftlerin yanı sıra aynı evden kardeşler de başarılarıyla dikkatçekiyor. Afyonkarahisar’da aynı hanehalkından S.A ile H.A’nın her ikiside sonuç belgelerine göre, Genel Yetenek testinde 56 doğru çıkarmayıbaşarmış görünüyor. Genel Kültür testinde ise adaylardan S.A 46, H.Aise 47 doğru yapmış. S.A eğitim bilimleri testinde de 120’de 120 netyapmayı başarmış görünüyor. Bu kişilere ek olarak bazı şampiyonların daaynı ilçelerde birbirine yakın mahallelerde yaşadığı görülüyor.

Eğitimciler ve bazı siyasi parti vekilleri, aynı evden ‘tam puan’çıkmasının ‘soruların önceden alınmış olduğu’ yönündeki iddialara adetakanıt teşkil ettiğini öne sürüyor. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan’ın bukadar çok sayıda ‘çift’in birlikte tam puan yapmasına nasıl biraçıklama getireceği merak ediliyor.

‘DELİLİN DANİSKASI’
KPSS sonuçlarından memnun olmayan mağdur memur adayları ise sanalortamda aynı sınavda tam puan ve yüksek puan yapan adaylarınsonuçlarını birbirlerine ve yetkililere ulaştırmaya çabalıyor. Adaylar,e-postayla isyanlarını şöyle anlatıyor: “Bu kişilerin T.C kimliknumaraları çarçaf çarşaf nette dolaşıyor fakat onların hiç sesiçıkmıyor. Üç ayrı karıkocanın eğitim sınavında bütün sorulara hiçyanlış yapmadan doğru yapması somut delil değil de nedir? Lütfensesimize ses verin ve sesimiz olun bizler geleceğin öğretmenleriyizçocuklarınızı eğitecek öğretmenlerin hırsız olmasına göz yummayın.”
ÇUBUKÇU ÖĞRETMEN ATAMALARI ERTELENEMEZ
KPSS sınavına giren bazı öğretmen adayları, öğretmen atamalarınınsoruşturma sonuçlanana kadar iptal edilmesini istedi. Ancak MilliEğitim Bakanı Nimet Çubukçu, öğretmen ihtiyacını gerekçe göstererekbunun mümkün olmadığını belirtti. Çubukçu, “Eğitim öğretim başlamadanönce, 31 Ağustos’da bu atamaları gerçekleştireceğiz. Çünkü öğretmenihtiyacımız var. ÖSYM’nin çalışması da uzun sürebilir, onubekleyemeyiz. ÖSYM bu çalışmanın ardından söz konusu kişilerinsınavlarının iptali yönünde bir karar alırsa, biz de bu kişilerinatamalarıyla ilgili benzer bir işlem yaparız” değerlendirmesi yaptı.

SENDİKA: ÖĞRETMEN ATAMALARI ERTELENMELİ
Türk Eğitim-SenKPSS soru veya yanıtlarının sızdırılması iddialarıyla ilgili resmiişlemleri başlatmış durumda. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmailKoncuk, 23 Ağustos Pazartesi Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusundabulunacaklarını, MEB’e de öğretmen atamalarının soruşturma sonuçlananakadar ertelenmesi için resmi başvuru yapacaklarını söyledi.Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM ve YÖK’e de birer resmi yazıylaolayın araştırılması için başvuracaklarını dile getiren Sendika BaşkanıKoncuk, “Bu kadar önemli bir konuda yetkililer neden susuyor, anlamakmümkün değil” diye konuştu.

‘BİRİNCİLER NEDEN SUSUYOR?’
Eğitim-Sen Genel BaşkanıZübeyde Kılıç akademisyenler oluşan bir komisyon kurduklarını ve 300’üaşkın adayın 120’de 120 net çıkardığı eğitim bilimleri testiniayrıntılı inceleyeceklerini dile getiriyor. İddialara temkinli yaklaşanKılıç, “Başarılı adayların hiç sesini çıkarmamasını, kendilerinisavunmamasını tuhaf karşılıyoruz. Maalesef onlar sessiz kaldıkça bizimkuşkularımız da daha güçleniyor” değerlendirmesini yaptı. Kılıç,ÖSYM’yi soruşturmayı bir an önce sonuçlandırması için sürekliaradıklarını dile getirerek, “Kanıt peşindeyiz. Eğer bir hukuksuzluk,usulsuzluk söz konusu olduğu ortaya çıkarsa, öğretmen atamalarınınmutlaka durdurulması gerekiyor” diye konuştu. Radikal’e gelen bire-postada ise “Siz bir sınava girseniz kopya çektiğiniz iddia edilse veTC numaranız yayımlansa internete şikâyetçi olmazmısınız? Ben şahsenolurum ve dava açarım ama bunların sesi çıkmıyor ve köşe bucakkaçıyorlar. Bunlar bir kanıt değil mi?” denildi.

Kaynak      
Konuyu Paylaş:
  facebook  twitter  google  google

Seo4Smf Tagleri: