| Kasım 07, 2008, 02:07:38 ÖS |
ImMortalTurq
             Rep Gücü :4082
Rep Puanı : 133476601
Takımım:
Durumum:
ettiği teşekkürler : 28
edilen teşekkürler: 108
 |
« :» |
|
 |
|
 |
|
|
 |
__Eğer Bu Konudan Yararlandıysanız Sitenin Devamlılığı İçin Bu Yazının Üzerindeki Reklamlara Birer Defa Tıklayarak Destek Olabilirsiniz... |
|
|
|
 |
|
 |
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapCan Dündar'ın yönettiği “Mustafa” belgesinin Türkiye'de yarattığı tartışmalar, yabancı basının ilgisini çekti. İngiliz The İndependent gazetesi, “Mustafa” belgesine ilişkin polemiğe dikkat çektiği haberinde “Mustafa filmi, ‘reel' Atatürk portresiyle Türkiye'yi böldü” başlığını kullandı. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapİŞTE FARKLI BİR ATATÜRK The İndependent, “Mustafa filmi, ‘reel' Atatürk portresiyle Türkiye'yi böldü” başlıklı haberinde Türklerin, “cumhuriyetin kurucusu ve 20. yüzyılının en başarılı sosyal modernizasyon programının mimarı” olarak Atatürk'e büyük bir saygı gösterdiği belirtilerek, “Ancak, yeni bir belgesel geçen hafta gösterime girmesinden sonra patlak veren öfkeye bakılırsa onun hakkında gerçekten bilgi sahibi olmak istedikleri kuşkulu” yorumu yapıldı. İstanbul kaynaklı Nicholas Birch imzalı haberinde belgeselin “Şimdiye kadar lekesiz bir laik sicili” olan Can Dündar tarafından yönetildiğine işaret eden The İndependent, “Mustafa”nın, Atatürk'ün “özel yönlerine vurgu yapan” ilk Türk filmi olduğunu kaydetti. Buna karşın belgeselin Atatürk'e ilişkin herhangi bir “tabu”yu kırmadığını belirten gazete, Can Dündar'ın açıklamalarına da yer verildi. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapİŞTE FARKLI BİR ATATÜRK Can Dündar, gazeteyle ile konuşmasında, “Mustafa Kemal'ı daha samimi, şefkatli bir ışığın altında sunmak istedim. Tüm bu heykeller, büstler, bayraklar insani niteliklerden yoksun bir şef yarattı” dedi. Belgeseli eleştirilenin esas noktayı kaçırdığını ifade eden Dündar, “Oğlum, benim ve babamın okulda iken Atatürk konusunda söylediğimiz şiirlerin aynılarını söylüyor” dedi. Gazete de, belgeselin gösterime girmesinden sonra ilk beş günde 470 bin kişi tarafından izlendiğini belirterek galasında yönetmen ve ekibinin ayakta alkışlandığını, ancak aynı zamanda “öfkeli eleştiriler”e maruz kaldığını kaydetti.Eleştirilerin bir kısmını da aktaran gazete, “saldırıların” etkisini gösterdiğini belirtirken bunun örneği olarak bir okulun öğrencilerini belgesele götürmekten vazgeçmesini gösterdi. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapİŞTE FARKLI BİR ATATÜRK The İndependent, “Mustafa”nın etkisinin ne olacağı konusunda farklı görüşleri olduğunu belirtirken de Dündar gibi bazılarının askeri ve sivil arşivlerde bulunan ve henüz halka açılmayan, Atatürk'ün günlükleri ve mektuplarının yayınlanması zamanının geldiğini düşündüğünü de yazdı
|
|
|
|
|
|
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapResimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
 |
Sponsor Bağlantı |
|
|
|
| Kasım 08, 2008, 05:19:18 ÖS |
Cem 1956
          Rep Gücü :30550
Rep Puanı : 1000131514
Durumum:
ettiği teşekkürler : 738
edilen teşekkürler: 207
 |
« Yanıtla #1 :» |
|
Can Dündara göre bu bir ''belgeseldir'' filim değildir! Bu ''belgeseli'' seyrederken sonuna kadar dayanamadım,çıktım!!! ATATÜRK bu değil!! ATATÜRK biçare,çaresiz değil!!! ATATÜRK sadece hergece sarhoş olan ve kadın meraklısı bir adam değil!!! Belgeselin hep bu yönleri gösterilmiş... O da elbette bir insan,onun da öfkesi,hırsları var,çocuksu yanları kadar... Evet,içki içerdi,bazen çok içerdi;doğrudur. Güzel kadınları severdi,doğrudur! Erkek ve insan değil mi,elbette bunlar olacak!... Neymiş ''kürtlere'' özerklik verecekmiş! Külliyen yalan!!! Bu belgesel bir ''planın'' parçasıdır... Son yıllarda,halkı,Atatürkten soğutma planlarının bir parçası... Sevgiler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Kasım 08, 2008, 05:36:05 ÖS |
|
|
| Kasım 08, 2008, 05:43:47 ÖS |
                 Rep Gücü :4636
Rep Puanı : 150205185
Durumum:
ettiği teşekkürler : 229
edilen teşekkürler: 1385
 |
« Yanıtla #3 :» |
|
evt abi belgeselde ole atatürkun kotu yanlarını cıkarmıslarkı tabıkıde bunlar hayalı kotu yalanlar... belkide yıllardır tanııdıgımız ataturkcu,ataturk ve ınkılaplarını savunan tam bır ataturkcu olarak kendını gosteren can dundar belkıde bır emperyalız ıcın calısan bırıdır kım bılır bu belgeselınden sonra hıc bır programını ızmemeye basladım can dundarın Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapResimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapResimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapResimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapResimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 08, 2008, 05:45:43 ÖS Gönderen: aragorn »
|
|
By AndersonResimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
| Kasım 08, 2008, 05:55:22 ÖS |
|
|
| Kasım 08, 2008, 06:00:29 ÖS |
|
|
| Kasım 16, 2008, 07:36:06 ÖS |
Cem 1956
Durumum:
 |
« Yanıtla #6 :» |
|
evt abi belgeselde ole atatürkun kotu yanlarını cıkarmıslarkı tabıkıde bunlar hayalı kotu yalanlar... belkide yıllardır tanııdıgımız ataturkcu,ataturk ve ınkılaplarını savunan tam bır ataturkcu olarak kendını gosteren can dundar belkıde bır emperyalız ıcın calısan bırıdır kım bılır bu belgeselınden sonra hıc bır programını ızmemeye basladım can dundarın Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapResimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapResimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapResimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapResimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap ''Kötü yan'' diye birşey yok kardeşim.Uu önder ATATÜRK bir insandır.İçkiye meraklı olduğu doğrudur,çok sigara içtiği de! Şimdi soruyorum: O devirde ,alkolün ve sigarannın zararları ''bugünkü'' kadar biliniyor muydu?... Ulu önderin dahiliği herhalde ''tıp'' alanında değildi... Olması da gerekmiyordu zaten! Unutmayalım ki ''dahiler de'' insandır,neden bundan gocunuyoruz,anlamadım! Ulu önderin büyüklüğü önce ''büyük insan'' olmasıdır. ATATÜRK,son derece açık fikirli,dost meclisinde,son derece neşeli ve nüktedan birisiydi... İçimizden biriydi ve kendisini de öyle görüyordu zaten... Ancak,daha önce de yazdım,bu belgeselde o yüce insanın ''insani'' yönleri ''abartılarak'' ve yanlış olarak verildi!Sanki ''çaresiz'' gibi... Ben bu konuda şanslıyım zira ,dedem Atatürk sofrasında defalarca bulunmuştu ve ben daha 18 yaşlarında ondan çok öğrendim!... Can Dündar,Atatürkçü değildir,kendi kendimizi kandırmayalım!Atatürk hakkında bir belgesel yapmak,Atatürkçü olmak demek de değildir! Türkiye çok değişti,insanımız çok değişti!Tarihsel olarak ''hainimiz'' boldu,bugün bu daha da arttı!! Sevgiler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Kasım 18, 2008, 06:45:14 ÖS |
|
|
| Kasım 19, 2008, 07:03:47 ÖS |
Cem 1956
Durumum:
 |
« Yanıtla #8 :» |
|
yha hep bizene ATATÜRKÜN İÇKİ İÇTİĞİ ADAM SIKINTIDAN İÇER İÇEMEZMİ ARKADAŞLAR YANİ
Elbette,ulu önder içkide içer,kadınlara da merakıdır!Ne var bunda yahu! Bir erkek için içki içmek bir tercih meselesidir.Ama kusura bakmayın,her sağlıklı erkek,güzel kadınları sever!!! Kadınları sevmeyen erkeğin,erkekliği;kusura bakmayın ama biraz ''tuhaftır''!!! Atatürk bir insandı,zevkleri,öfkeleri olan... Dahi demek ''mükemmel'' demek değildir!Zaten bizim ''mükemmelik'' kıstasımız ne?... Bu belgesel de bazı şeyler doğru olduğu gibi,bazıları da tamamen kasıtlıdır ve doğru değildir! Size bir örnek: Hepimizin bidiği ,bir İngilizin yazdığı ''Sarı Bozkurt'' kitabı,daha tatürk zamanında yasaklandı,ama Atatürk'ün bilgisi dışında... Atatürk,bunu duyunca hemen o kitabın serbest olmasını emretti,neden biliyor musunuz?... Dedi ki, Yahu,yazdıklarının bir kısmı doğru,bir kısmı yanlış ama ben yasaklara karşıyım,herkes beni kendine göre değerendirsin!!!! İşte,Atatürk bu! Ama bu sefer olay farklı,bu uzun vadeli bir olay,Türk halkını ondan soğutmaya yönelik... Türkiye bir ''soysuzluğa'' doğru gidiyor!!! Ne kadar ''sütü bozuk'' varsa ortaya çıkıyor ve halkı kandırıyor!Daha fazla konuşmayacağım!!! Sevgiler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Kasım 19, 2008, 08:00:21 ÖS |
|
|