Vallaha bırakmaz Üye Ol

Reklam / Sponsor

Gönderen Konu: Nokia- N91 8 GB  (Okunma sayısı 386 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı WorHal

  • *****
  • İleti: 3259
  • Rep Puanı : 64438
  • Cinsiyet: Bay
Nokia- N91 8 GB
« : Ocak 27, 2008, 10:36:05 ÖÖ »



Ürüne Genel Bakış


Artısı: Wi-fi ve 3G bağlantı, 8GB hafıza, geniş format desteği, 3,5 mm kulaklık jakı, USB bellek olarak kullanılabilme gibi birçok özelliği barındırıyor.

Eksisi: Müzik kalitesinde baslarda boğukluk duyuluyor, ufak numara tuşları kullanımda zorluk çıkarıyor...

Sonuç: O iri yapısına alıştığınız zaman diğer telefonların hemen kırılacakmış hissini uyandırdığını bir gerçek...


Tasarım

Gerçekten de Nokia N91; kompakt, ince ve zarif telefon sevenlerin harcı değil pek. İriliği ve gösterişi heryerde, anında dikkat çekiyor. Fakat ilginçtir ki tüm bu iriliğine rağmen Nokia, bu modelinde de cebe sığabilir yapıyı korumuş. Dolayısıyla; çantanızda kaybolmayacak sağlam yapısıyla çok kullanışlı, cebinizde ise her tür bilginizi taşıyabileceğiniz akıllı bir telefon görevini başarıyla yerine getiriyor.
Eğer daha evvel hiç bir N91 ile karşılaşmadıysanız, ilk elinize aldığınızda akıllıca gizlenmiş kayar kapağı farketmeyebilirsiniz. Çünkü genellikle arkada bulunan kayma mekanizması, N91’de önde bulunuyor. Kayar kapağı açınca doğal olarak numaralarla karşılaşıyorsunuz. Tuşlar ufak tefek tasarlanmış fakat kullanması çok zor değil. Sadece kayar kapağın tam bitimindeki yıldız, kare ve sıfır tuşları zor erişilebilir bir yapı sunuyorlar.


Kayar kapak kapalı konumdayken metalik yüzeyiyle ilk göze çarpan; MP3 çaların çal, duraklat, ileri ve geri tuşları oluyor. Yukarıda ise telefonun aç, kapa ve kısa yol tuşları bulunuyor. Fakat Nokia kullanmaya alışık olmayanlar için bazı tuşlar hiç de beklenmedik yerlerde bulunabiliyor. Mesela menü tuşu genellikle çoğu telefonda ön yüzde bulunmasına rağmen, N91 ‘de bu tuş sağ yanda konumlandırılmış. Sol yanında ise ses açma/kapama tuşlarıyla USB girişi bulunuyor. USB girişinin en güzel yanı her yerde bulunan ve çoğunlukla MP3’lerde bulunan bir giriş olması. Bu sayede N91’i bir arkadaşınızın evinde bile bağlayıp MP3’lerinizi paylaşabilirsiniz.


Şimdiiii gelelim tuş kilidine... Normalde tuş kilidi belli bir tuş kombinasyonu ile açılıp kapanır. Fakat N91’de bu tuş, telefonun tepesindeki bir açma/kapama tuşu sayesinde aktif oluyor. Tuş kilidi açık olduğunda ise bu tuş kilidi sadece telefonun kayar kapağı kapalı olduğu sürece aktif oluyor. Yani kayar kapak açıldığında tuş kilidi de otomatik olarak açılıyor. Bu sayede her özelliğe tuş kilidi güvenliğiyle hızlıca ulaşmak mümkün. Kapak kapalı tuş kilidi kapalı, kapak açık tuş kilidi açık; işte bu kadar basit!

Özellikler

Daha evvel Symbian alt yapılı telefon kullananlar N91 8 GB’a hemen ısınacaklardır. Bilindiği gibi Symbian uygulamalarının bir sınırı yok. Her tür uygulama yapılabiliyor. Hatta zamanında bunlardan en ilgimi çekenlerinden birisi “sinek kovucu” olmuştu! Sonuçta Symbian 9.1 kullanan N91 8GB ile istediğiniz uygulamaları yükleyerek yanınızda çok işlevsel bir akıllı telefonla dolaşmanız mümkün. Ayrıca 8GB’lık geniş hafıza neredeyse tüm sınırlarınızı kaldırıyor.

Müzik ruhun gıdası
N91 8 GB’ın en önemli özelliklerinden biri de MP3 çalarının olması. Fakat daha güzeli kulaklık jakı olarak bildiğimiz 3,5 mm’lik jakı kullanıyor olması. Bu sayede müziklerinizi istediğiniz kulaklıklarla dinleyebiliyorsunuz. Hatta biz hoparlöre de bağladık! Yalnız hoparlörlerle çok iyi bir sonuç verdiğini dolayısıyla da dışarı verdiği sesin çok iyi olduğunu söyleyemeyeceğim. Kulaklıkla dinlendiğinde ise ses derinliği çok güzel olsa da baslar patlıyor ve boğukluk yaratıyor. Bu sonuç çok kaliteli bir kulaklıkla bile değişmiyor ne yazık ki. Bunun dışında 8GB’lık hafızasına sığacak şarkı kapasitesiyle iyi bir telefonun yanında yeterli bir MP3 çalar sunuyor diyebilirim. Fakat müzik zevkiniz sizin için önemliyse N91 8GB, kesinlikle sizi tatmin etmeyecektir.

Kapasitesinin bu kadar artmasının başka artıları da olmuş. Artık kayıt başına 30 dakika olmak üzere ses kaydı yapılabiliyor. ‘Podcastion’ uygulaması ile internet üzerinden Wi-Fi bağlantısını kullanarak Podcast yayınlarını takip edebilirsiniz, fakat bunları kaydedemiyorsunuz. Görsel radyo özelliği sayesinde görsel kanal, kablosuz İnternet bağlantısı ile alınabiliyor. Fakat bunun cep telefonu operatörü tarafından faturalandırılan bir servis olduğunu unutmamak lazım.

Kamera
N91 8GB, 2 megapiksellik bir kamera sunuyor. Eğer normal bir çekim yapıyorsanız bir sorun yok fakat zum özelliğini kullandığınız zaman fotoğraflar ciddi anlamda bozuluyor ve kararıyor. Ancak zum yapıp gece moduna alırsanız ekranda çekmeden önce gördüğünüz görüntüyü yakalayabiliyorsunuz. Ekran çözünürlüğünün de böyle bir telefon için düşük kaldığını söylemeliyim.

Ufak tefek eksikliklerine rağmen N91 8GB; geniş kapasitesi, 3,5 mm’lik kulaklık jakı, Bluetooth’u, USB bellek gibi kullanılabilme özelliğiyle yanınızda olduğu her an işlevsellik sunacak.

GENEL


Şebeke:
GSM 900/1800/1900

İşletim Sistemi:
Symbian 90 Serisi

Titreşim:
Var

Ses kayıt
Var

Eller Serbest:
Var

Java Desteği:
Var

Radyo:
Var

MP3 Çalma:
Var

Zil Tonu:
Polifonik, MP3

EKRAN


Ekran Tipi:
TFT

Ekran Çözünürlüğü:
176 x 220 Piksel, 256K renk

HAFIZA/ DEPOLAMA


Telefon Hafızası:
8 GB

Hafıza Kartı:
Yok

Hafıza Kartı Tipi:
-

KAMERA


Kamera Çözünürlüğü:
2.0MP

Entegre Flaş:
Var

Sesli Video Kayıt:
Var

Video Oynatma:
Var

BAĞLANTI


Bluetooth:
Var

Kızılötesi:
Yok

GPRS:
Var

WAP:
Var

E-Posta:
Var

3G:
UMTS

Wi-Fi:
Var


GÜÇ


Bekleme Süresi:
Maksimum 190 saat

Konuşma Süresi:
Maksimum 4 saat

Pil Türü:
900 mAh Li-Ion


BOYUTLAR


Boyutlar:
11,31 x 5,52 x 2,2 cm

Ağırlık:
164 gr
<!-- google_ad_section_end --><!-- / message -->
Konuyu Paylaş:
  facebook  twitter  google  google
BeyLee...:)

Çevrimdışı __ÇaÇA__

  • NBA ..oo00 I Live This Game 00oo.. NBA
  • *****
  • İleti: 451
  • Rep Puanı : 65294
  • Cinsiyet: Bay
Nokia- N91 8 GB
« Yanıtla #1 : Mart 01, 2008, 01:04:57 ÖS »
Emeğine sağlık arkadaşım






Seo4Smf Tagleri:
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
1 Yanıt
314 Gösterim
Son İleti Şubat 14, 2007, 12:44:00 ÖÖ
Gönderen: n72
0 Yanıt
273 Gösterim
Son İleti Ağustos 27, 2007, 02:36:55 ÖS
Gönderen: albayrak
7 Yanıt
842 Gösterim
Son İleti Eylül 11, 2009, 07:17:47 ÖS
Gönderen: gs_1905
0 Yanıt
381 Gösterim
Son İleti Temmuz 20, 2008, 07:13:31 ÖS
Gönderen: aragorn
2 Yanıt
208 Gösterim
Son İleti Ağustos 26, 2008, 06:10:55 ÖS
Gönderen: recolax
3 Yanıt
426 Gösterim
Son İleti Eylül 11, 2009, 07:08:56 ÖS
Gönderen: gs_1905
0 Yanıt
287 Gösterim
Son İleti Kasım 11, 2008, 01:35:55 ÖÖ
Gönderen: Lamborghini
0 Yanıt
395 Gösterim
Son İleti Ekim 21, 2009, 11:19:30 ÖS
Gönderen: albayrak
0 Yanıt
455 Gösterim
Son İleti Eylül 11, 2010, 09:06:59 ÖS
Gönderen: ALbyRocK
0 Yanıt
249 Gösterim
Son İleti Eylül 13, 2010, 02:25:24 ÖS
Gönderen: albayrak