Vallaha bırakmaz Üye Ol

Reklam / Sponsor

Gönderen Konu: Osmanlı Yalova'da kuruldu  (Okunma sayısı 1275 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cem 1956

• Rep Puanı : 65535
Osmanlı Yalova'da kuruldu
« Yanıtla #15 : Temmuz 29, 2009, 03:37:57 ÖS »

Dinozop,

Kusura bakma,senin açtığın ciddi başlık benim sayemde cıvıklaştı,istersen sen bu son yazıları geyik kısmına taşı.
Konuyu Paylaş:
  facebook  twitter  google  google

Çevrimdışı Lamborghini

• Rep Puanı : 65525
« Yanıtla #16 : Temmuz 29, 2009, 03:39:31 ÖS »
o kapmasaymıs sen kapacakmısın abı bellı oluyor :D :D :D :D
« Son Düzenleme: Temmuz 29, 2009, 04:02:08 ÖS Gönderen: BradPitt »

Çevrimdışı Cem 1956

« Yanıtla #17 : Temmuz 29, 2009, 03:50:14 ÖS »

o kapmasaymıs sen kapacakmısın abı bellı oluyor :D:D:D:D

Aman efendim,benim ne haddime!Süleyman vurdururdu kafamı valla!

Fakat Hürrem nasıl idare etti hem Süleymanı hemde koca imparatorluğu!Boşuna dememişler kadınlardan korkacaksın diyeNede güzel tebessümü vardı Hürremin,zaten Süleyman bana hep söylerdi: Ne güzel gülüyor bu kız diye,gülüşüne hastaydı

Çevrimdışı EzeL

• 乇乙乇レ
  • Rep Puanı : 65364
  • 乇乙乇レ
    • http://www.facebook.com/pages/AlbayrakFORUM/380726880954?v=wall&ref=mf
« Yanıtla #18 : Temmuz 29, 2009, 04:00:29 ÖS »

Hehe :)

NasıLdı Abi O Zamanki DurumLaR,Yaşam Biçimi Falan

Valla öyle bir yaşadık ki,sorma gitsin!Çalsın sazlar oynasın kızlar mutfaklarda kuzu kapamalar,haremdairesindeki havuzlarda gece alemleri

Netice: Tabiki battık!

Kendimde de hata var,bende kapılmıştım o sele

Ah Abi Bizde Yaşasaydık O Yıllarıda Bu Yaşadığımız Günlere Bakıyorumda Ekmek Elden Su Gölden Vallaha

Allah Sonumuz'u Hayır Eylesin

Esas o  zamanlar çok güzeldi,tabii saray eşrafındansan!Muftakdan börekleri,baklavaları mideye indirir,sonra ağaçlar altında uyurduk.Sonrada havuzda serinlerdik.Sonra dış ülkelerden getirtilen ganimet kızlar vs vs!Hele bir Roksan vardı,Hürrem olmuştu!Ama,Süleyman kaptı kızı!

OsmanLı Zamanındaqi BöreqLeRi , TatLıLaRı Yemeq İsTeRdim Ama NasiP deiLmiŞ Ya NapaLım
Ganimet KızLaRı NasıLdı Abi ?

Senin Kapacaqın KadaR Var mı Ya
« Son Düzenleme: Temmuz 29, 2009, 04:01:39 ÖS Gönderen: BradPitt »

Çevrimdışı Cem 1956

« Yanıtla #19 : Temmuz 29, 2009, 04:04:52 ÖS »

Hehe :)

NasıLdı Abi O Zamanki DurumLaR,Yaşam Biçimi Falan

Valla öyle bir yaşadık ki,sorma gitsin!Çalsın sazlar oynasın kızlar mutfaklarda kuzu kapamalar,haremdairesindeki havuzlarda gece alemleri

Netice: Tabiki battık!

Kendimde de hata var,bende kapılmıştım o sele

Ah Abi Bizde Yaşasaydık O Yıllarıda Bu Yaşadığımız Günlere Bakıyorumda Ekmek Elden Su Gölden Vallaha

Allah Sonumuz'u Hayır Eylesin

Esas o  zamanlar çok güzeldi,tabii saray eşrafındansan!Muftakdan börekleri,baklavaları mideye indirir,sonra ağaçlar altında uyurduk.Sonrada havuzda serinlerdik.Sonra dış ülkelerden getirtilen ganimet kızlar vs vs!Hele bir Roksan vardı,Hürrem olmuştu!Ama,Süleyman kaptı kızı!

OsmanLı Zamanındaqi BöreqLeRi , TatLıLaRı Yemeq İsTeRdim Ama NasiP deiLmiŞ Ya NapaLım
Ganimet KızLaRı NasıLdı Abi ?

Senin Kapacaqın KadaR Var mı Ya

Yüzlercesi vardı!Valla ordu gibi!Hepsi de pamuk gibiydi,daha doğrusu peynir gibi

Yahu sıcaklar dokundu bana galiba,beyin haşlama olduk

Çevrimdışı recolax

• Rep Puanı : 65529
« Yanıtla #20 : Temmuz 29, 2009, 04:09:18 ÖS »
Sıcaklar hepimize dokundu cem abi bi sana değil... Konu nerden nerelere geldi baksana ... :D

...By's RecolaX

KAHROLSUN KÜRTÇÜ VE TÜRKÇÜ FAŞİZM!
KAHROLSUN PKK!
KAHROLSUN NEOLİBERALİZM!
YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ ÜNİTER TÜRKİYE!
YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!
YAŞASIN  DEVRİMCİ GENÇLİK!
Faşizm nerden gelirse gelsin ister pkkdan ister sağcı partilerden ister islamcılardan döktüğü kanda boğulacaktır!!!!

Çevrimdışı Cem 1956

« Yanıtla #21 : Temmuz 29, 2009, 04:19:04 ÖS »

Sıcaklar hepimize dokundu cem abi bi sana değil... Konu nerden nerelere geldi baksana ... :D

Evet bencede!O zaman hadi gelin köyümüze,pardon konumuza geri dönelim

Şu kayı boyu konusu benimde uzun zamandır kafamı kurcalıyordu.Oğuzların 24 boyundan olan kayı boyu,diğerlerine göre daha çok ''lider'' yetiştiren bir boydur,daha ziyade öyle söylenir.Aslında  yakın bir gelecekte tarihi tekrar yazmak gerekecek.

Çevrimdışı EzeL

• 乇乙乇レ
  • Rep Puanı : 65364
  • 乇乙乇レ
    • http://www.facebook.com/pages/AlbayrakFORUM/380726880954?v=wall&ref=mf
« Yanıtla #22 : Temmuz 29, 2009, 04:31:30 ÖS »
İnşallah O Tarihi Yazmak da Bize DüŞeR Cem abi

Çevrimdışı Cem 1956

« Yanıtla #23 : Temmuz 29, 2009, 05:42:22 ÖS »

İnşallah O Tarihi Yazmak da Bize DüŞeR Cem abi

Cümleten!
Ancak umarım sizler gibi yeni nesiller yapar bu işi;çünkü siz yeni nesiller,sizlerden öncekilerden  daha zekisiniz!

Aslında Osmanlı,Kayı boyundan olsa ne olur,başka bir Türk boyundan olsa ne olur?Önemli olan Türk olmak ise,boyların çok da anlamı yok esasen...

Gerçeği söylemek gerekirse;tarihsel olarak Türkleri bu ''boyculuk'' çok bölmüş ve  kendi aralarında savaşlara neden olmuştur.Örnek olarak Kök-Türükler,Oğuzlarla 5-6 defa savaşmışlardır,ha keza Türgişlerde öyle,Kırgızlarda öyle...

Yani bir türlü tam bütünlük olamamıştır.

Ulu Atatürk'ün bir deyişi vardır: Ne kazak,ne kırgız,ne tatar,ne özbek,ne uygur,ne de oğuz vs vs,hepsi Türk'dür!

Çevrimdışı SpEtSnAz

• Rep Puanı : 65534
  • Yaşasın Devrimci Mücadelemiz!!
« Yanıtla #24 : Temmuz 29, 2009, 06:04:10 ÖS »
O değilde benim kafamı çok kurcalıyor...
Kurcalayan şudur ki:Anadoluya 4 kardeş geldiler daha sonra 2 kardeş anadoluyu beğenmeyerek orta asya'ya döndü.Birinin adı Gündüz Alp ti sanırsam isimleri tam çıkaramıyorum.Orta Asya'ya dönen bu 2 kardeş ne yaptı...Nerde yaşadı...Yani osmanlının kardeşleri orta asya'da nerde şuan bunların soyları şuan ne yapıyor?
Osmanlının kurulmasında ki asıl neden onlara bu gücü veren osmanlı beyliğinin hakimiyetini tanıyam Türkmenler oldu.Türkmenler bir kurultay topladılar ve kurultaya Osman Bey'i çağardılar ve o na biad ettiler bütünlük kurmasını istediler.Bu andan itibaran Türkman katılımıyla Osmanlının gücü birden %500 arttı.Peki sonra ne oldu da türkmenler Osmanlı'da istenmeyen topluluk oldu?
Cevabını tarihçiler bilir...Bende biliyorum ama sizce ne oldu da Türkmenler dışlandı?
O MÜKEMMEL BİR KAFA
MÜKEMMEL BİR YÜREK,
YUMRUKLARIYLA ERKEK
GÖZLERİYLE ÇOCUKTU.
HUDUTSUZ VE ALLAHSIZ BİR BAŞTI O,
YOLDAŞTI O..

Nazım HİKMET

BİZ DÖVÜŞTÜK...
BİZ CAN VERDİK...
YURDUM! SENİ BİZ SEVDİK!

Çevrimdışı Cem 1956

« Yanıtla #25 : Temmuz 29, 2009, 06:15:32 ÖS »

O değilde benim kafamı çok kurcalıyor...
Kurcalayan şudur ki:Anadoluya 4 kardeş geldiler daha sonra 2 kardeş anadoluyu beğenmeyerek orta asya'ya döndü.Birinin adı Gündüz Alp ti sanırsam isimleri tam çıkaramıyorum.Orta Asya'ya dönen bu 2 kardeş ne yaptı...Nerde yaşadı...Yani osmanlının kardeşleri orta asya'da nerde şuan bunların soyları şuan ne yapıyor?
Osmanlının kurulmasında ki asıl neden onlara bu gücü veren osmanlı beyliğinin hakimiyetini tanıyam Türkmenler oldu.Türkmenler bir kurultay topladılar ve kurultaya Osman Bey'i çağardılar ve o na biad ettiler bütünlük kurmasını istediler.Bu andan itibaran Türkman katılımıyla Osmanlının gücü birden %500 arttı.Peki sonra ne oldu da türkmenler Osmanlı'da istenmeyen topluluk oldu?
Cevabını tarihçiler bilir...Bende biliyorum ama sizce ne oldu da Türkmenler dışlandı?

İşte Spetsnaz,çok önemli bir konuya parmak bastın! Osmanlı'nın ilk oluşumu aslında biraz karanlık!Örneğin,Ertuğrul Gazi döneminde,Türklerin Bizanslılarla çok münasebetleri olmuştur ve o  zaman Bizanslılar Türklere,Tatar yavruları derdi.Bunun kesin delili yoktur.Osman Bey'in asıl Türk adının ''Ataman bey'' olduğu söylenir fakat  İslamiyet daha fazla önem kazandığından  sonra Osman olduğundan bahsedilir.Osmanlının bilhassa Orhan Bey döneminden sonra çok karıştığı ve Türklük bilincinden saparak ,daha çok Arap ve Fars kültürüne önem verdiği bir gerçektir.Bunun yanısıra,o dönemden sonra İslam,Türklüğün önüne geçmiş ve sonraki nesil Osmanlı hanedanında,Türkler dışlanmıştır.Sonraki dönem Osmanlıda; Türk kelimesi adeta aşağılanır olmuştu ve Türklerin idrakten yoksun olduğu ve ancak iyi savaşçı olacakları söylenirdi.

Çevrimdışı SpEtSnAz

• Rep Puanı : 65534
  • Yaşasın Devrimci Mücadelemiz!!
« Yanıtla #26 : Temmuz 29, 2009, 06:28:21 ÖS »
Osmanlıda Türk kime denirdi bilirmisiniz?
Çapulculara Türk derlermiş.O zamanlarda bir paşaya gidip sen Türksün dersen maksimum yaşama zamanın 1 dk dir o da paşanın yaşına ve kılıcını çekme hızına göre değişir:D
Türkmenler özünü kaybetmediği için Türk oldukları için ve hala orta asya kültürüne göre yaşadıkları için dışlanmış şehirlerden dağlara sürülmek sorunda bırakılmıştır.Bkz.Dadaloğlu vs vs bunlar Türkmendirler...
Osmanlı'da sonraki dönemlerde arap ve fars hayranlığı o kadar arttı ki sarayda ne ce konuşulduğunu çözmek için filolog olmak gerekliydi:D
O MÜKEMMEL BİR KAFA
MÜKEMMEL BİR YÜREK,
YUMRUKLARIYLA ERKEK
GÖZLERİYLE ÇOCUKTU.
HUDUTSUZ VE ALLAHSIZ BİR BAŞTI O,
YOLDAŞTI O..

Nazım HİKMET

BİZ DÖVÜŞTÜK...
BİZ CAN VERDİK...
YURDUM! SENİ BİZ SEVDİK!

Çevrimdışı recolax

• Rep Puanı : 65529
« Yanıtla #27 : Temmuz 29, 2009, 06:36:25 ÖS »
Aslında sorulacak o kadar soru var ki...

...By's RecolaX

KAHROLSUN KÜRTÇÜ VE TÜRKÇÜ FAŞİZM!
KAHROLSUN PKK!
KAHROLSUN NEOLİBERALİZM!
YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ ÜNİTER TÜRKİYE!
YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!
YAŞASIN  DEVRİMCİ GENÇLİK!
Faşizm nerden gelirse gelsin ister pkkdan ister sağcı partilerden ister islamcılardan döktüğü kanda boğulacaktır!!!!

Çevrimdışı Cem 1956

« Yanıtla #28 : Temmuz 29, 2009, 06:37:34 ÖS »

Osmanlıda Türk kime denirdi bilirmisiniz?
Çapulculara Türk derlermiş.O zamanlarda bir paşaya gidip sen Türksün dersen maksimum yaşama zamanın 1 dk dir o da paşanın yaşına ve kılıcını çekme hızına göre değişir:D
Türkmenler özünü kaybetmediği için Türk oldukları için ve hala orta asya kültürüne göre yaşadıkları için dışlanmış şehirlerden dağlara sürülmek sorunda bırakılmıştır.Bkz.Dadaloğlu vs vs bunlar Türkmendirler...
Osmanlı'da sonraki dönemlerde arap ve fars hayranlığı o kadar arttı ki sarayda ne ce konuşulduğunu çözmek için filolog olmak gerekliydi:D

Doğrudur!Öz olarak Türk olan Osmanlıda sonradan bu değişiklikler olmuştur!Ancak şunu belirteyim ki  saray dili kısmi Arapça ve Farsça olmak üzere ağırlık yine Türkçeydi!

Bir başka örnek vereyim;Selçuklu Türkleri ,Osmanlıya göre daha az Türkçe konuşurlardı,genelde farsça konuşurlardı,ama ırken daha Türkdüler.Velhasıl bu işler karışık!

Türkler çok ''mobil'' bir kavimdi ve yayılmayı,başka yerleri keşfetmeyi çok seviyorlardı;o yüzden karışma kaçınılmazdır ve olmuştur!..

Zaten bir imparatorluk ancak karışarak kurulur,zira sayı yetmez,ancak başkalarının katılması ile olur.Örneğin tüm yönetici kadrosu Türk olan Huun devletinde başka halklar ve birimler de vardı.

Seo4Smf Tagleri: