Vallaha bırakmaz Üye Ol

Reklam / Sponsor

Gönderen Konu: Partition Magic 8 ile Sistemin Yüklü Oldugu Sürücüyü Bölün / Resimli Anlatım  (Okunma sayısı 265 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı albayrak

• Rep Puanı : 64626
  • ATATÜRK' ÜN ASKERİ
    • http://www.albayrakforum.com
DİKKAT!!! VİSATA UYUMLU DEĞİLDİR!!! !!!! XP DE ÇALIŞIR !!!

Partition Magic
[/COLOR]

Windows server 2003 hariç
bütün windows işletim sistemlerinde, os/2 ve linüx işletim sistemleri
için harddisk üzerinde bölme, bölüm boyutu değiştirme bölüm silme ve
formatlama işlemlerinizi çok kısa sürede halletmenizi sağlıyor.
Özellikle büyük boyutlu harddisklerde fdisk ve format işlemleri çok
uzun zaman almakta, bu program sayesinde 1-2 dakika içerisinde bitiyor.
Ayrıca bölümleri gizleme seçeneği de mevcut.

[HIDE]
http://rapidshare.com/files/11945821...-full.zip.html
[/HIDE]

Geniş Anlatım Resimli

Sabit diskinde ikinci ( ya da üçüncü ) bir işletim sistemine yer açmakisteyen, ama mevcut sistemini de riske atmak istemeyen kullanıcılaradisk bölümlemenin kolay, zahmetsiz ve en önemlisi de formatsızyöntemi... Disk bölümleme uygulamasında kullanabileceğimiz iki ünlüyazılım mevcut; ilki Acronis firmasının Disk Director yazılımı.İkincisi ise Powerquest firmasının Partition Magic adlı ürünü. Bu ikiyazılım da kullanım bakımından birbirine oldukça yakınlar. Hattaarayüzlerinin de aşağı yukarı birbirine benzediğini söyleyebilirim. Bunedenle dilediğiniz birini kullanabilirsiniz. Ancak iki yazılımındeneme sürümlerini karşılaştıracak olursak, Acronis’in Disk Directoryazılımının çok işlevsel olmadığını görüyoruz. Çünkü kısıtlanmış olandeneme sürümünde dilediğiniz gibi boyutlandırma yapamı yorsunuz. Onedenle deneme sürümü kullanacak olanlara Partition Magic yazılımınıtavsiye ediyorum.

Partition Magic ile disk bölümleme yapmak oldukça basit. Öncelikleyazılımı çalıştırıp, sabit disk bölümümüzün bilgilerini listeliyoruz.Bu işlemin ardından Partition Magic bize bir pencere açarak diskimizinboyutunu ve üzerindeki verilerin kapladıkları alanları gösteriyor. Buaşamada hiçbir işlem yapmadan yazılımdan çıkıyoruz. Bunu yapmanedenimiz işletim sistemimizin ve verilerimizin diskimizde kidağılımını görebilmektir.

Partition Magic ile disk bölümleme yapmak oldukça basit.Öncelikle yazılımı çalıştırıp, sabit disk bölümümüzün bilgilerinilisteliyoruz. Bu işlemin ardından Partition Magic bize bir pencereaçarak diskimizin boyutunu ve üzerindeki verilerin kapladıklarıalanları gösteriyor. Bu aşamada hiçbir işlem yapmadan yazılımdançıkıyoruz. Bunu yapma nedenimiz işletim sistemimizin ve verilerimizindiskimizde ki dağılımını görebilmektir.

Şimdi ise işletim sistemimizle birlikte gelen ve Başlat >Programlar > Donatılar > Sistem Araçları altında yer alan “DiskBirleştiricisi” ile diskiniz üzerindeki tüm verileri bir araya getirin(yani defrag yapın). Defrag yani disk birleştirme işlemi oldukçaönemlidir. Bu sayede bölümlenmemiş sabit diskiniz üzerinde dağınık birşekilde bulunan verilerinizi, diskinizin baş tarafına doğru çekipbirleştirmiş oluyorsunuz. Bu işlemin en büyük yararı, yazılımlarınızınve işletim sisteminizin daha hızlı çalışmasını sağlamaktır. Defragişlemi disk boyutunuza ve sahip olduğunuz veri boyutunuza bağlı olarakbiraz zaman alabilir. İşlem bittiği zaman artık bölümlemeyegeçebilirsiniz.

Partition Magic’i tekrar çalıştırarak, bölümleme işlemine geçmeyehazırız artık. Tekrar disk bilgilerimizin yer aldığı pencereyi açıp sonkontrollerimizi yaptıktan sonra, sistem boyutumuza göre, diskimizinsonundan başına doğru yer alan boş alanımızdan dilediğimiz sayıda bölümoluşturabiliriz. Disk bölümleme işlemini kolaylaştırmak adınageliştiriciler yazılıma birçok kolaylık eklemişler. Bu kolaylıklarınbaşında disk boyutlandırması nı gerçekleştirmek için kullanımımızasunulmuş olan bölümleme penceresi geliyor. Bu pencereye dilediğiniz birboyutu yazarak yeni disk bölümünüzü oluşturabilirsiniz. Bölümleişleminiz bittiği zaman da sisteminizi tekrar başlatmanız gerekiyor. Busayede yaptığınız değişiklikler disk tablosuna yazılarak sistemin birdahaki başlangıcında kullanımınıza açılıyor. Bu işlem sırasında birbaşlangıç disketi ya da CD’si oluşturmanız tavsiye olunur. Böyleceherhangi bir terslik durumunda sisteminizi açıp onarım yapabilirsiniz.

Partition Magic’in sunduğu tek kolaylık disk bölümlemesiylesınırlı kalmıyor. Eğer dual boot düşüncesiyle bu işlere kalkıştıysanızyazılımın ikinci kolaylığıyla karşılaşıyorsunuz. Yazılım size bölümlemeöncesi hangi formatta bir bölüm oluşturmak istediğinizi soruyor. Yanieğer diskinizdeki Windows’un yanına bir tane de Linux koymayıdüşünüyorsanız çok şanslısınız. Partition Magic ile yeni bir bölümoluşturup bu bölümü Linux dosya sistemiyle formatlayabilirsiniz.Üstelik asıl sisteminize bir zarar vermeden. Ve yine yazılımın sunduğubir başka kolaylık ile sabit diskinizde kurulu olan işletimsistemlerinize bir “boot loader” yani açılış menüsüyerleştirebilirsiniz. Bu sayede bilgisayarınız açılırken, sabitdiskinizde bulunan tüm işletim sistemleri listelenecek ve size debilgisayarınızı hangi işletim sistemiyle açmak istediğinize kararvermek düşecek.
Konuyu Paylaş:
  facebook  twitter  google  google

Çevrimdışı hasan1998

• **
  • Rep Puanı : 1

Seo4Smf Tagleri: