Vallaha bırakmaz Üye Ol

Reklam / Sponsor

Gönderen Konu: photoshop teknikleri(süper resimli anlatım)  (Okunma sayısı 167 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı recolax

• Rep Puanı : 65529
photoshop teknikleri(süper resimli anlatım)
« : Mayıs 12, 2008, 01:45:29 ÖS »

Parlayan çizgi yapımı

Orjinal boyutu için tıklayın. 1152x864

bu da örnek çalışma:

Photoshopta Kalp Yapımı

Merhaba arkadaşlar "Bevel and Emboss" sıkça kullandığımız bi layerözelliği. burada anlatmak istediğim lighting effetcs ile daha yumuşakbir etki elde etmek umarım beğenirsiniz...
istediğiniz şekli çizin . ben "custom shape" kullandım. renk seçiminizi yapın. daha sonra aynı layeri çoğaltın

çoğalttığınız layeri gri renkle doldurun.

aynı layerde "Gaussian Blur" uygulayın. (Filter \Blur\Gaussian Blur) Burdaki ayrıntı blur effectinde.

Önce büyük bir değer verin. Ben "20" kullandım. Daha sonra sırasıyla 10 - 5 - 2 - 1 değerleriyle devam ettim

sonra Filter\Render\Lighting Effects kullandım. Burdaki ayrıntıişaretli yerdeki gibi "Texture Channel"den layerimizin "Transparancy"özelliğini seçmek. değerler şekildeki gibi tabi siz artırıpazaltabilirsiniz.

Resimdeki sonuca ulaştım. İlk layerin dış kısmını seçerek fazlalığı sildim.

Resmin üzerinde oluşan greni de küçük bir Gaussian Blur değeriyle yumuşattım

resimin rengini değiştirme (siyah beyaz)

Elinizde bir resim var ve siz bu resmi çok önceden (siyah/beyaz)çekilmiş gibi göstermek istiyorsunuz. O zaman hemen işlemlerimizebaşlıyalım. Efekti uygulamak istediğiniz fotoğrafı açın. Ben yandakifotoğrafta görüldüğü gibi lastik tamircisinde çalıştığım dönemdeçektirdiğim fotoğrafı açıyorum

Layer > New Adjustment Layer > Hue/Saturation yolunu takip ederekyeni bir layer oluşturun. Hue/Saturation iletişim penceresiaçılacaktır. Aşağıda belirtilen değişiklikleri yapmalısınız.

Filter > Noise > Add Noise uygulayın Amount 5 yapın diğer yerleri değiştirmeyin. Aşağıdaki görüntüyü elde etmelisiniz.

Son olarak ise Filter > Sharpen > Sharpen Edges uygulayın. Benimkullandığım fotoğraf küçük olduğu için etkisi pek farkedilmedi.Duvardaki lastiklere dikkat ederseniz farkı görebilirsiniz. Aşağıdagörüldüğü üzere fotoğrafımızı renklerin icad edilmediği zamanadöndürebildik.

3D Küp Yapımı

Arka plan rengi beyaz olan 300×300 pixel ebatlarında yeni bir dökümanaçalım. Yeni bir layer açıp, Rectangular Marquee Tool (M) ile 120×120ebatlarında bir seçili alan açıp, Gradient Tool (G) ile boyayalım.
Crtl+T ile Free-Transform moduna geçip, sağ tuş ile SKEW’i seçip solkenarından tutup istediğiniz açıda yukarıya doğru çekin. Enter’e basıpdönüşümü tamamlayın.

Dublicate Layer ile mevcut layer’in kopyasını çıkarıp, tekrar Crtl+Tile Free-Transform moduna geçip, sağ tuş ile Flip Horizontal’i seçin.Enter’e basıp dönüşümü tamamlayın. Klavyenizin sol-sağ, aşağı-yukarı oktuşları ile her iki resmin kenarları aynı hizaya gelecek şekildetaşıyın.

Şimdi kübümüzün üstünü tamamlayalım.
Yeni bir layer açıp, Rectangular Marquee Tool (M) ile yeni birdikdörtgen yaratıp, Gradient Tool (G) ile (sol-alt köşeden tutup,sağ-üst köşeye çekerek) boyayın.

Crtl+T ile Free-Transform moduna geçip, sağ tuş ile bu defa Distort’u seçin.
Köşeler aynı hizaya gelecek şekilde hizalayıp ayarlayın.

Son olarak üst parça layerini seçip, Image>Adjustments>Levels (Ctrl+L) ile biraz koyulaştıralım.

Kübümüz bitti. Her türlü efekti istediğiniz biçimde uygulayabilirsiniz.
İsterseniz kübün yüzeylerini çeşitli resimlerden de oluşturabilirsiniz

<!-- message -->      

............................................
ile->New yada Ctrl+N) ile teni bir sayfa aqiyoruz

Sonra D tusuna basiyoruz ve Toolbar dan Gradient tool seciyoruz ve sayfanizda
shift tusunu basili tutarak asadakigibi bi qizgi qiziyoruz...

sayfa boyle olcak

sonra : Menuden Filter->Distort->Wave gidiyoruz ve asaidaki gibi ayarliyoruz..

sonra : Layerimizi duplikate ediyoruz (Layer->Duplicate Layer ya da Crtl+J)
ve:
Duplikate etiimiz layeri tikliyoruz : Menuden Image->Adjustments->Hue/Saturation ya da ( Crtl+Alt+U )
ayarlari asagidaki resdaki gibi yapiyoruz

sonra : Oricinal layerimizi tikliyoruz ve Menuden Image->Adjustments->Hue/Saturation ya da ( Crtl+Alt+U )
ayarlari asagidaki resdaki gibi yapiyoruz

YIne Oricinal layerimizi tikliyoruz ve Menuden : Filter->Distort->Twirl Angle: +150°
simdai duplikate layerimizi tikliyoruz ve MenudenEdit->Transform->Flip Horizontal and then goFilter->Distort->Twirl and use Angle: -150°
evet simdi Diplikate layerimizi tikliyoruz ve Menuden Layer>Layer Style>Bleding Options e gidiyoruz...
ve orda ki Bleding mode i different yapiyoruz ...
iste bu kadar........

resmin kenarını kıvırma

öncelikle bir resim belirliyor ve bunu daha büyük bir arkaplan içine çıkarıyoruz.

>
>

>
>

>
>

>
>

>
>

>
>

>
>

bu da son hali. kolay gelsin.

Gün batımı yapmak

Kardeşler bir tutorial sitesinde gördüğüm ufak faydalı dersi palaşoyorum siznle....

1. İlk olarak gün batımı görünümü vermek istediğimiz bir resimle gün batımı resmini açalım...

2. Değiştirmek istdiğimiz resim önplanda olacak şekildeİmage(resim)>Adjustments(ayarlar)>Match Color tıklayıp aşağıdakideğerleri verin...Burda dikkat edilecek husus Source bölümündeseçeceğimiz şey gün batımı resmi olmalıdır...

3.Sonuç burada...Umarım beğenirsiniz...Hepinize kolay gelsin...Beni dinlediğiniz için teşekkürler...Vesselam...

-- Korku filmi efekti

1)Efekti uygulamak için bir resim açalım.

Layer > Duplicate Layer

2)Image > Adjustments > Desaturate

3)Buna benzer bişey olmalı.

4)Image > Adjustments > Brightness and Contrast

5)Bu görüntüyü elde etmiş olmalıyız.

6)Şu an seçili olan layerda, Layer/Duplicate Layer işlemini uygulayın.

7)Ctrl + E

8)Siyah ve Beyaz layer üzerinde Ctrl + I işlemini yapın.

9)Image > Adjustments > Hue/Saturation ve kırmızı tonunda bir renk seçelim.

.........................................

basit ve gerçekçi allık yapımı

Arkadaşlar photoshopta plug-in e gerek kalmadan rotus yapabiliriz.Şimdibunun bir parçası olan çok basit ama gerçekçi allık efekti nianlatacagım sizlere, kendi çalışmamdır alıntı değildir.

1)İşlemi uygulayacağımız resmi [CTRL+O] açıyoruz.
Ben böyle bir resim seçtim.denemek için siz de bu resmi kullanabilirsiniz.

2)(Feather değeri 5-10 arasında bişe olsun ben 8 yaptım[resim dahaküçükse daha küçük bir değer girin]) Eliptical marque tool ile işlemiyapacağımız bölgeleri seçiyoruz.

3)Şimdi, Image/Adjustments/Photo Filter'e gidiyoruz.Rengi kırmızıolarak seçiyoruz.Density değerini ben 55 olarak seçtim resme göredeğişebilir ama fazla abartmayın yapmacık olur).Ve okeyliyoruz

4)CTRL+D(Deselect)yaparak seçimi iptal ediyoruz.Bu kadaaar.

Ve sonuç..
[/B]

[/COLOR] 

----------------------------------------------------------------------------------

Arkadaslar artık emeğe saygısızlık yapmazsınz bilirim

« Son Düzenleme: Mayıs 12, 2008, 01:47:26 ÖS Gönderen: recolax »
Konuyu Paylaş:
  facebook  twitter  google  google

...By's RecolaX

KAHROLSUN KÜRTÇÜ VE TÜRKÇÜ FAŞİZM!
KAHROLSUN PKK!
KAHROLSUN NEOLİBERALİZM!
YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ ÜNİTER TÜRKİYE!
YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!
YAŞASIN  DEVRİMCİ GENÇLİK!
Faşizm nerden gelirse gelsin ister pkkdan ister sağcı partilerden ister islamcılardan döktüğü kanda boğulacaktır!!!!

Çevrimdışı albayrak

• Rep Puanı : 64626
  • ATATÜRK' ÜN ASKERİ
    • http://www.albayrakforum.com
photoshop teknikleri(süper resimli anlatım)
« Yanıtla #1 : Mayıs 12, 2008, 02:07:54 ÖS »
 :tesekurtr:  emek saygı ister tüm konularına bakamıyorum kusura bakma ama hepsi çok güzel son mesajlardan kontrol ediyorum
+ 1 000 000 rep

Seo4Smf Tagleri: