Vallaha bırakmaz Üye Ol

Reklam / Sponsor

Gönderen Konu: Türk tarihi yeniden yazılabilir  (Okunma sayısı 420 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cem 1956

• Rep Puanı : 65535
Türk tarihi yeniden yazılabilir
« : Nisan 11, 2009, 10:16:12 ÖS »

Çocukluğumdan beri meraklı olduğum bir konudur bu...

Dipsiz bir kuyu gibidir Türk tarihi..

Beni hiçbir zaman Selçuklu,Osmanlı ilgilendirmedi;zira onlar çok yeniydiler,tam kökten değildiler!..

Diyebilirsiniz ki,kökten olsa ne yazar,olmasa ne yazar?..

Evet,ilk bakışta öyle,ama gerçekte öyle değil!!..

Uzun yıllardır kendi çapımda,amatörce Türk tarihini okur,araştırırım;bilhassa eski Türkleri!

Dün gece Ceviz kabuğu programında ,kendi düşüncelerime paralel fikirler buldum!

Afyon üniversitesinden Profesör Ekrem Memiş ile bir Azerbaycan Türkü olan İlham Enveroğlu'nun katıldığı ve açıklamalar yaptığı programı sonuna kadar seyrettim.

Burada detaylara girmeyeceğim,zira sayfalar tutar.Aynı zamanda;kendimin bu şahıslarla aynı bilgide de olduğunu söyleyemeyeceğim,zira bu kişiler profesyonel olarak bu işe gönül vermiş kişiler ve benim tek yapacağım,onların önünde saygı ile eğilmek ve onlardan birşeyler öğrenmek...

Aynı Kazım Mirşan gibi ve onun talebesi olan Haluk Tarcan gibi;bu bilim adamları da şu tezi ortaya atıyorlar:

Türkler,anadoluda en az 8000 yıldır varlar!!

Yani,biz Türklerin Anayurt veya Atayurt diye tabir ettiğimiz coğrafya,muhtemelen yaşadığımız Anadolu coğrafyası...

Bunu uzun yıllardır düşünüyordum ve kafam karışıktı..

Her ne kadar ortada kesin bir delil olmasa da,tüm belgeler ,Türklerin Anadoluda en az 8000 yıldır var olduğunu göstermekte!Tüm çivi yazıları,halı/kilim desenleri,birebir orta asya Türkleri ile örtüşmekte!

Ön-Türkleri araştıranların aslında savundukları nokta şudur:

Biz hep buradaydık,sonra doğuya gittik,en azından bazılarımız doğuya gitti ve Asyalı ,çekik gözlü kavimlerle karıştı!Onlara Türkçeyi öğretti sonra bazıları tekrar anavatana geri döndü!!Ne kadar derin ve zevkli bir konu bu!!!

Açıkcası konuya neresinden başlamalı bilmek çok zor!Ama,tarih bilgim oldukça geniştir ve bunları;diğer tüm öğrendiklerimle hep not alıyorum,bir yere yazıyorum.

Roma medeniyetini kuran ''Etrüsk'' kavmininde Türk dili konuşan bir halk olduğu zaten batılı tarihçiler tarafından da kabul görmektedir artık!

''Gurur denizinde'' yüzmek diye işte buna denir!

Türkleri,sadece barbar bir kavim diye nitelendiren batılı,tarihleri eksik ,bataklıktan çıkma küçük kavimlerin ne kadar ''ezik'' olduğunu gösteren deliller artık gün ışığına çıkmaktadır!..

Konu çok uzun ve çok ayrıntılar var.Bunları kısmet olursa yazacağım ama şunu demeden geçemeyeceğim:

Be hey Türk evladı iyi düşün:

Son ve ulu önder Atatürk,80 sene evvel bunları nerden biliyordu?O günün şartlarında bu kadar arkeolojik,antropolojik çalışmalar mı vardı?Bu kadar bilgi mi vardı?

Hayır yoktu!!Peki,O bunları nasıl öngördü???????

İşte deha,öngörü!!

Dikkat edin,hep haklı çıkıyor!!

Zira ulu Tanrının Türk milletine ve tüm dünyaya bir armağındır o adam!!

Türk bir kasırgadır,bir yıldırımdır diye doğaya ve tüm fezaya atıfta bulanan bu yüce TÜRK,gerçekleri,onu yaratandan  almış ve aktarmıştır!

Konu ile ilgili detaylı bilgileri ilerde yazacağım.

Sevgiler...

Konuyu Paylaş:
  facebook  twitter  google  google

Çevrimdışı Negentropy

• Rep Puanı : 65527
« Yanıtla #1 : Nisan 17, 2009, 12:58:03 ÖÖ »
tarihte bi çok olay hikayeden uydurmadan ibaret bunlar yeni yeni ortaya çıkıyor mesela osmanlı 1299 da kuruldu diye biliyoduk aslında 1302 de kurulmuş iyimi
benim doğduğum yerde kuruldu diye biliyorum(söğütte) yakında oda deişir kimbilir..

Çevrimdışı Cem 1956

« Yanıtla #2 : Nisan 20, 2009, 04:55:53 ÖS »

tarihte bi çok olay hikayeden uydurmadan ibaret bunlar yeni yeni ortaya çıkıyor mesela osmanlı 1299 da kuruldu diye biliyoduk aslında 1302 de kurulmuş iyimi
benim doğduğum yerde kuruldu diye biliyorum(söğütte) yakında oda deişir kimbilir..

Evet de,artıko kadar rakamsal sapmalar normal diye düşünüyorum.Ancak,esas merak konusu Osmanlı değil,Afyon Üniversitesinden Prof.Ekrem Memiş'in araştırmaları bence.

Bu araştırmalara göre;Akatlar(Arapların ataları) , bundan 4700 yıl evvel Mezopotamya üzerinden Anadoluya girmişler ve burada çeşitli krallıklar olduğunu görmüşler.O kadar detaya şimdi girmeyeceğim ama bu krallıklardan birinin adı:

Türki krallığı( Çivi yazılı metinlere göre) ve kralında adı İlşu-Nail.İlşu adının anlamını bilmiyorum tam olarak ama ''İl'' adı Türkçede  il tutmak,yer tutmak demektir.Nail ise bugün Türkiyede yaygın bir isim.Hatta Orta Asyada Nail isminin olduğunu hiç sanmıyorum.Bu çivi metinlerindeki yazıların ön-Türkçe olduğu ortaya çıktı.Bundan 4700 sene evvel!Karbon testi ile yapılan bu çalışmaların yanı sıra,kayalara çizien desenlerinde en az 8000 yıllık olduğu belirlenmiş ve bu desenlerin,Orta Asyada sonradan bulunan daha yeni desenlerle örtüştüğü ortaya çıkmış.Bu konuda çok araştırmaları bulunan değerli tarihçi ve dil bilimcileri var; Kazım Mirşan,Haluk Tarcan,Ekrem Memiş vs gibi...

Orta Asyada ve hatta yukarı Sibirya(Yakutistan) bölgesinde de çok çalışma yapıldı ve bunlara göre; Türklerin en eski yazıtları sadece İskit( Saka) dönemine ait,2500 yıllık.Yani, Anadoludaki Türk izleri,Asyadakinden çok daha eski!Bu bir gösterge olabilir;olabilir diyorum,çünkü henüz herşey kesin ispatlanmış değil.

Türklerin eski çağlardan beri çok ''mobil'' bir ulus olduğu belli.Buradan yola çıkarak,acaba şu kanıya varabilir miyiz diye düşünüyorum:

Aslında hep Anadolu coğrafyasındaydık,muhtemelen de Kafkaslar üzerinden vücut bulduk onbinlerce sene önce,Anadoluyu ''il'' tuttuk ve oradan bazılarımız hem batıya hem de doğuya gitti!

Matematiğin bir kolu olan Geometriyle uğraşanlar bilir.Önce hipotez  ortaya atarsınız sonra onu ispatlarsınız.Benim ki sadece hipotez.O zaman bu ''batı'' ve ''doğu'' göçünü ikiye ayıralım:

1) Anadoludan batıya göç

2) Anadoludan Asyaya göç

Hipoteze devam edeceğim...

Sevgiler...

Çevrimdışı Negentropy

• Rep Puanı : 65527
« Yanıtla #3 : Nisan 26, 2009, 04:03:40 ÖÖ »
Bu yazıları merakla okuyorum çok ilginç bilgiler, hipotezler var.Daha sonra bende yorum yapacağım
Değerli bilğilerinizi bu kadar ayrıntılı bir şekilde bizimle paylaştığınız için teşekkürler

Çevrimdışı Cem 1956

« Yanıtla #4 : Nisan 28, 2009, 01:55:44 ÖS »

Bu yazıları merakla okuyorum çok ilginç bilgiler, hipotezler var.Daha sonra bende yorum yapacağım
Değerli bilğilerinizi bu kadar ayrıntılı bir şekilde bizimle paylaştığınız için teşekkürler

Kardeşim,

Bu bilgilerin çoğu bana ait değil.Ben de okuyarak öğreniyorum ve sadece okuduklarımı yorumluyorum.Kısa bir süre sonra,yorumlara devam edeceğim.

Sevgiler...

Çevrimdışı Cem 1956

« Yanıtla #5 : Mayıs 29, 2009, 06:16:25 ÖS »
Altercalls,

Konuyu unutmadım,senin meraklı olduğunu biliyorum.Şu sıralar biraz yabancılarla meşguldüm,en kısa zamanda devam edeceğim.Bu konu beni uzun yıllardır meşgul eden bir konudur.Doğudan mı geldik konusu?..

Elde çok fazla bilgi yok,tahminler ve mantık yürütme var sadece!

Ama,kısaca söyleyeyim; benim tahminim  batıdan doğuya gittiğimiz,sonra tekrar döndüğümüz,bazılarının bazı yerlerde kaldığı yönünde.Fasit daire  gibi...

Ön-Türklerin  aslen ''alpin'' bir kavim olduğunu düşünüyorum ve sonradan bazılarının doğuya gittiğini ve orada ''mongoloid'' dediğimiz  sarı ırkla karıştığını...

Neyse,konuya en kısa zamanda kendi ''tahminlerimle'' döneceğim.

Sevgiler...

Seo4Smf Tagleri: