Vallaha bırakmaz Üye Ol

Reklam / Sponsor

Gönderen Konu: ücretsiz meslek eğitimi veren kurslar  (Okunma sayısı 1560 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı albayrak

• Rep Puanı : 64626
  • ATATÜRK' ÜN ASKERİ
    • http://www.albayrakforum.com
ücretsiz meslek eğitimi veren kurslar
« : Ocak 24, 2010, 05:52:10 ÖS »

üniversiteyikazanamadıysanız üzülmeyin. Hızla meslek sahibi olmanın en iyi yolu“meslek edindirme sertifika programları”ndan geçiyor. PARA dergisiücretsiz meslek eğitimi veren kursları araştırdı. Mezuniyet sonrasıverdikleri sertifikalar birçok şirket tarafından kabul gören bu kurslarhayatınıza yön vermek için iyi bir alternatif.

Türkiye’deki niteliksiz iş gücünü niteliklihale getiren meslek edindirme kursları,ülkedeki istihdam oranınınartmasında oldukça etkilidir.Kurslar,daha çok boyacı,CNCoperatörü,çelik montaj işçisi,dikiş makinası operatörü,doğalgaz tes,satişçisi,kaynak ve teknolojileri operatörü,makina bakımcı,hidrolikçi,prestezgah operatörü,perakende satış operatörü ve tıbbi sekreterlikalanlarında açılıyor.

En fazla talep gören programlar arasında ise,bilgisayarlı muhasebe elemanı,dikiş makinası operatörlüğü,bayan kuaförlüğü,güvenlik görevlisi ve çocuk bakıcılığı yer alıyor.

İSMEK Bilgisayar teknolojileri: Bilgisayar işletmenliği,muhasebe yardımcılığı,web tasarımı,grafikerlik.

Dil Eğitimi: İngilizce,Osmanlıca,Arapça.

Mesleki ve teknik eğitimler:Bahçıvanlık,berberlik,bilgisayarlı modelistlik,ciltbakımı,diksiyon,erkek terziliği,evhizmetleri,fotoğrafçılık,gazetecilik,girişimcilik, hazırgiyim,kuaförlük,modelistlik,okuma-yazma,Osmanlı mutfağı,radyoprogramcılığı ve sunuculuğu,sinema ve televizyon,stilistlik,takıtasarımı,trikotaj,türkçe,yardımcı annelik,yaşlı ve hasta bakıcılığı,yemek.

Spor eğitimleri: Masa tenisi,aerobik,step,fitness,body building,koşu bandı,tekvando.

Müzik eğitimleri:Piyano,ney,ud,bağlama,gitar,solfej,halk oyunları,tembur,kanun,türk halkmüziği,Türk sanat müziği,batı müziği,kabak kemane,klasikkemençe,kaval,yaylı tambur,keman.

El sanatları: ahşap boyama,ahşap oymacılığı,camboyama,cam işlemeciliği,cam süslemeciliği,deri aksesuarlığı,desentasarım,el nakışı,el sanatları,ev tekstili,fantezigiyim,filografi,folyo,giyim,gümüş sim örücülüğü,halı-kilim,iğneoyası,ipek(batik),kırkyama,kumaş boyama,kurdele nakışı,makinenakışı,mefruşat,mozaik,örücülü-şiş örücülüğü,resim,rölyef,seramik,telkırma,telkari,vitray.

Türk-İslam sanatları: Hat,tezhip,ebru,minyatür,çini,kalem işi,sedef işçiliği.

Sosyal ve kültürel eğitimler: Hijyen eğitimi,protokol ve görgü kuralları,Türkçe,benim ailem.

İSMEK kuruluşundan bu yana ne kadar mezun verdi?
İsmekbugüne kadar 810 bin İstanbulluya eğitim verdi.İsmek kurslarıİstanbul’un dört bir yanında 2008-2009 eğitim yılı itibariyle toplam218 kurs merkezinde eğitimlerini devam ettirdi.
Kaç branş bulunuyor?
İstihdamayönelik mesleki ve teknik eğitim branşlarının yanı sıra hobi içerikliel becerilerini geliştirmeye yönelik el sanatları eğitimi,gelenekselTürk-İslam el sanatları eğitimleri,bilgisayar ve dil eğitimleri,sporeğitimleri,müzik eğitimi,sosyal ve kültürel eğitimler gibi oldukçageniş bir alan yelpazesine sahip.Toplam 123 branşta eğitim veriliyor.
En çok tercih edilen branşlar hangileri?
Bukurslardan en çok ingilizce,bilgisayar işletmenliği,ebru,takıtasarımı,resim,diksiyon eğitimi,ev mefruşatı dikimi,enstrüman öğretimigitar,aerobik-fitness gibi kurslar talep görüyor.

ÖZİMEK
ÖZİMEK(Özel İdare Mesleki Eğitim Kursları) projesi; bilgi toplumu ve çağdaşkentlilik bilincinin ve sosyal sorumluluk anlayışının bir olarak insanayatırım yapılması amacıyla başlatılmış.İlkokul mezunu bireyleri çağıngetirdiği değişime uygun bir anlayışla nitelikli ve donanımlı kılmakhedefleniyor.Proje bir çok sektör için ara eleman yetiştirilmesi veonlara mesleki formasyon kazandırılmasını içeriyor.Kurslar İstanbul İlÖzel İdaresi.İl Milli Eğitim Müdürlüğüiİstanbul Ticaret odası,İş-Kur İlMüdürlüğü’nün ortaklaşa çalışmalarıyla düzenleniyor.İşsizliğinazaltılmasına yardımcı olmak için düzenlenen kurslarda mesleki veteknik öğretim okul ve kurumlarının olanaklarından faydalanıyor.Eğitimv eren branşlar İş-Kur ve İTO’nun işsizlik raporları ve analizleridoğrultusunda belirleniyor.Bugüne kadar 20 bine yakın mezunverilmiş.Kyrs süreleri en az 260 saat ve üstü olarak düzenleniyor.
Dersler nasıl işleniyor?
● Eğitim mekanı olarak ilgili liselerin sınıf,laboratuar ve atölyeleri kullanılıyor.
● Eğitim için meslek liselerinin en iyi ve donanamlı olduğu bölümler tercih ediliyor.
● Eğitim,çağın niteliğine uygun metod ve teknolojiyle yapılıyor.
● Talep eden her lise için rehber hoca,eğitmen desteği sağlanıyor.
● Temel mesleki kitapların yanı sıra eğitim destek notları hazırlanabiliyor.
● Eğitim dönemi sonunda,kursiyerlere MEB onaylı sertifika veriliyor.

Kursiyerlerde aranan şartlar
● TC vatandaşı olmak,
● İlkokul mezunu olmak,
● Sağlığı öğrenim görmek istediği meslek için elverişli olmak.
ÖZİMEK projesi anket sonuçları (2008)
* İş bulamayanlar (1.125) : % 19.14
* İş bulanlar (1.376) : % 23.42
* Statüsü yükselenler (2.540) : % 43.22
* İş değiştirenler (835) : % 14,22

İYMEK   
İYMEK (İstihdamaYönelik Meslek Edindirme) projesi; Milli Eğitim Bakanlığı,İstanbulBüyükşehir Belediyesi,İstanbul Esnaf ve snatkarlar Odaları Birliği ileİstanbul Bilimum Madeni Eşya Sanatkarları Odaları Birliği arasındayapılan bir protokolle başlatılmış.

Proje kapsamından verilen sıhhi tesisat,soğutma,bilgisayar destekliçizim,PVC doğrama,dökümcülük,elektrik tesisatı,kaynakçılık,makineteknisyenliği,mobilya döşemeciliği kursları birçok sektörün ara elemanihtiyacını karşılayacak nitelikte.
BELTEK
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen BELTEK(Belediye Teknik Eğitim Kursu) projesi Gazi Ü;niversitesi’ninişbirliğiyle sürdürülüyor.3’er aylık dönemler halinde verilenkurslara,yoğun talep nedeniyle ‘bilgisayar işletmenliği’ ‘bilgisayardonanımı ve bakım onarımı’ ile WEB sayfası tasarımı eğitimleri,2’şeraylık (hızlandırılmış) kurslar halinde veriliyor.BELTEK kapsamında 8ana bölüm ve 74 branş mevcut.Kayıtları devam eden ana bölümler şöyle:elektronik-bilgisayar,elektrik,matbaa,yapı,mobilya-dekorasyon,metal-dökümmodel,makine,genel mesleki eğitim.

Korumalara 3 bin lira
HRMDanışmanlık Kurucu Ortağı Aylin Coşkunoğlu Nazlıaka,meslek edindirmekurslarına katılan kişilerin yaklaşık yüzde 80’inin kursları başarıylatamamladığını belirtiyor.Bu kişilerin yüzde 50 ila 55’i de işbulabiliyor.Uzmanlar,bu kursları tamamlayan katılımcıların daözgüvenleri arttığından hayata daha olumlu baktıklarını belirtiyorlar.

Buarada hemen belirtelim,kriz dönemlerinde suç oranları arttığı için busıralar güvenlik görevlisi kursuna katılan kişiler kolaylıkla işbulabiliyor.Özel güvenlik elemanlarına verilen maaşlar 750 liradanbaşlıyor.

Bu rakam yakın korumalar içinse 2 bin hatta 3 bin dolara kadar çıkabiliyor.

Krizin yarattığı işsizlik sebebiyle,önceden sadece ortaokul ve lisemezunlarının başvurduğu meslek edindirme kurslarına artık üniversitemezunlarıda başvuruyor.Örneğin işsiz kalan bir banka çalışanı güzellikuzmanlığı eğitimine katılabiliyor.En çok 4 ay süren bu eğitimler 2binila 3bin lira arasında ücretlendiriliyor.Eğitimi tamamlayan bir uzmanayda 650 ila 1500 lira arasında gelir elde edenbiliyor.Bu sıralarerkeler arasında pilotluk ve gemicilik eğitimleri revaçta.

Ücretli olanlara da ilgi var
Sonzamanlarda eğitim firmalarının açtığı ücretli meslek edindirmekurslarına da artan bir ilgi var.Örneğin,”İnsan Kaynakları SertifikaProgramı” açan HRM Danışmanlık şu sıralar bu avantajı yaşıyor.Nazlıakabütçelerin kısıldığı bu dönemde,özlellikle İK eğitimlerine talebinarttığını belirtiyor.

Bazı meslek eğitimleri de özel şirketlerin işe alım sürecininiçerisinde yer alıyor.Özellikle perakendecilik ve mağazacılıksektöründe bazı firmalar eğitim okulu kuruyor.Firma,işe alacağıkişileri önce eğitimden geçiriyor.Bu aşamada yetkinlikleri yüksekolanları tespit ediyor.Eğitim programı tamamlandıktan sonra bu kişileriişe alıyor.Sigorta,ilaç ve sağlık sektöründe de adaylara önce eğitimverip sonra sınavdan geçirerek işe alan firmalar var.

Başvuru Merkezleri

İl Milli eğitim Müdürlüğü :
0212 455 04 00
Şişli Endüstri Meslek Lisesi : 0212 222 65 45
Beşiktaş Ziya Kalkavan Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi : 0212 261 63 06
Bağcılar Endüstri Meslek Lisesi : 0212 550 15 99
Üsküdar Haydarpaşa Endütri Meslek Lisesi : 0216 345 40 55
Ümraniye Endüstri Meslek Lisesi-Meslek Lisesi : 0216 335 60 02
İSMEK : 0212 531 01 41
BELTEK : 0312 202 34 71

İşgücü potansiyeline nitelik kazandırmak,meslek öğrenmek isteyenlerimeslek sahibi yapmak,boş vakitlerini değerlendirmek isteyenlere hobiimkanı sunmak amacıyla 1996 yılında başlatılan İSMEK ( İstanbulBüyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi ) kursları halen 123branşta eğitim veriyor.İsmek’te sıhhi tesisattan ingilizceye ,elsanatlarından müziğe genç yaşlı herkes için kurs seçenekleribulunuyor.Bugüne kadar eğitim alan kursiyer sayısı 810 bin İsmek’teverilen eğitimlerin tamamı ücretsiz .Zorunlu eğitim yaşını tamamlamışher İstanbul 16 yaşından itibaren İsmek’te kursiyer olabiliyor.Üst yaşsınırı yok.Kursiyerlerin ürettiği ürünler aracısız olarak İsmek’insatış merkezlerinde satışa çıkarılıyor.

İsmek Kursları

Ekotrent      
Konuyu Paylaş:
  facebook  twitter  google  google

Seo4Smf Tagleri: