Kullanılan Program:Ulead Video Studio 12 Plus
Biliyorumbir çok arkadaşın asıl olarak aradığı şey ilk önce video'ya logoeklemek bu yüzden ilk önce video'ya nasıl logo eklenir ilk önce onuanlatacağız.. Fakat anlatıma başlamadan önce gerekli olan programıdownload etmeniz gerek link hemen altta buyrun indirin...1-Adım: Programı kurduktan sonra açıyoruz ve aşağıdaki gibi 3 kategoriden oluşan bir pencere geliyor karşımıza.
2-Adım: Ve biz " VideoStudio Editor " seçeneğini kullanacağız...3-Adım: programın genel görünmü aşağıdaki gibi

4-Adım:Daha sonra logo ekleyeceğimiz video'nun olduğu klasöre giderek,video'yu sürükleyerek programa bırakıyoruz...(aşağıdaki alanabırakıyoruz, ben Click adlı filmi kullanıyorum)

5-Adım: Video'yu programa import ettikten sonra yukarıdaki seçeneklerden " Share " tıklıyoruz.

6-Adım: Yineyukarıdaki seçeneklerden " File " menüsüne giriyoruz ve " İnsert MediaFile To Library " seçeneğinden " İnsert İmage " seçiyoruz.

7-Adım: Açılan pencereden logo olarak kullanacağımız resmi seçip " Aç " tıklıyoruz..
8-Adım: " Aç " tıkladıktan sonra resmi programa import etmiş oluyoruz ( aşağıda ki resimde import ettiğimiz resmi görüyoruz )
aşağıdaki video zincirinin altına bırakıyoruz....
9-Adım: Resmi video'nun altına bıraktıktan sonra önizlemede resmin ortaya yerleştiğini görüyoruz

10-Adım:Önizlemede gördüğümüz gibi resmin kenarlarında boyutlandırmayapabiliriz.. ve köşelerden veya kenarlardan logonun boyutunuisteğinize göre ayarlayın (Eğer boyutlandırma noktaları yoksa aşağıdanresmi seçerseniz boyutlandırma noktaları çıkar)

11-Adım:Logonun videoda nasıl duracağını izlemek için; İlk önce, az öncesöylediğimiz gibi logonun boyutunu ve yerini manuel olarak ayarlayındaha sonra yine yukarıdaki seçeneklerden " Share " seçeneğine tıklayın,ve sonra aşağıda video ve logonun bulunduğu kısımda solda bir seçenekvar ona tıklayın( sonradan eklediğiniz herşeyin hep beraberyürütülmesini sağlar) sonra önizleme ekranında videoyu yürütün velogonun nasıl durduğuna bakın...

12-Adım:Tüm bunları yaptıktan sonra göreceksiniz logo videonun tamamında yeralmayacak 3-4 saniyelik bir kısımda yer alacak, videonun tamamı boyuncakalması için fareyi aşağıdaki konuma getirerek logoyu videonun sonunakadar uzatmalısınız.

13-Adım:Herşeyi yaptıktan sonra artık logolu videomuz hazır... Sadece kaydetmekkaldı onuda şöyle yapacaksınız; Eğer " Share " bölümünde değilsenizyukarıdan tıklayarak bölüme gelin, " Create Video File " seçeneğindenkaydetmek istediğiniz video türünü seçip kaydediniz..(tür olarak tür veçözünürlüğünü kullanım alanınıza göree seçim yapınız mesela youtubevideo hazırlayanlar tür olarak wmv 352*288, 30 fps önerilir) pc deizleyecek olanlar tür olarak wmv 1440*1080, 25 fps önerilir, eğer çokkaliteli olmasını istiyorsanız mpeg uzantıda kaydetmelisiniz.)

Bu arada TTV nin ilk sinema filmi Click oldu

kimse inkar edemez logosu bile var

hadi hayırlı olsun..
- SONUÇ -

.:: Video'ya Ses Ekleme ::. Evetarkadaşlar söz verdiğim gibi hergün anlatımlara devam edicem.. Bugünvideoya nasıl ses eklenir onu göstercem. Şimdi video'ya ses eklemederken insanın aklına 2 şekilde geliyor
Video arkaplanına ses ekleme
Videonun sesini kapatıp ses ekleme(bu seçenekte sadece eklediğiniz ses yürütülür video sesi olmaz),
.:: Video'ya Yazı Ekleme ::.
Tekrarmerhaba arkadaşlar.. yine söz verdiğim gibi bugünkü anlatımımıyapacağım ve bugünkü anlatım video'ya yazı ekleme..... Sözü uzatmadanbaşlıyorum.....
1-Adım:Video'yayazı eklemek için ilk önce video'yu programa import(yükleme) edeceğiz..bu işlemi anlatmaya gerek yok sanırım ilk anlatımda bundanbahsetmiştik..Bu arada bu anlatımda ise vizyona yaklaşık 2 hafta öncegiren 300 Spartalı filmini kullanacağız..Aşağıdaki şekilde importedilmiş hali var

2-Adım: Video'yu programa import ettikten sonrayazı ekleyeceğimiz yeri belirliyoruz.. Bu belirleme işlemini isterönizleme ekranında ister aşağıdaki şeritte imleci hareket ettirerekyapabiliriz.
Önizleme ekranı ------Şeritteki imleç----yazı yazılacak kısım

3-Adım: Yeri belirledikten sonra yine aşağıdaki şeritte dikkat ederseniz " T " butonu var ona tıklayınız...

4-Adım: Butonatıkladıktan sonra dikkat ederseniz hem önizleme ekranında " Double -Click Here to add a title" türkçesi başlık eklemek için 1 kez tıklagibi bişey ing. iyi değildir, cümleyi yanlış kurmuş olabilirim, hemdeönizleme ekranının sağ tarafında çeşitli font ve şekillerde yazılargelmiş olcak..

5-Adım: Şimdinormal bir yazı yazmak için önizleme ekranına 1-2 kez tıklayın ve yazıyazmak için imlecin geldiğini göreceksiniz sonra istediğinizi yazın sağtarafta renk ve yazı büyüklüğünüde ayarlayabilirsiniz...

Hazırfontlardan kullanmak için ise istediğiniz yazı fontunu sürükleyerekaşağıda " T " butonunun bulunduğu şeride bırakmanız gerek

6-Adım:Yazdığınız yazılara animasyon efektleri vermek için ise; ilk önceyazıyı yazın daha sonra aşağıdaki şeritten yazıyı seçerek " Animation"penceresine tıklayın... ordan istediğiniz efektleri seçerek yazınızaefekt verebilirsiniz

7-Adım: Yazının ekranda kalacağı süreyi ise yine aşağıdaki şeritten yazı parçasını uzatıp kısaltarak ayarlayabilirsiniz..
8-Adım:Herşeyiyaptıktan sonra sadece kaydetmek kalıyor geriye... Eğer " Share "bölümünde değilseniz yukarıdan tıklayarak bölüme gelin, " Create VideoFile " seçeneğinden kaydetmek istediğiniz video türünü seçipkaydediniz..(tür olarak wmv 352*288, 30 fps önerilir) 
.:: Video Düzenleme ::.
Evetarkadaşlar anlatıma video genel düzenleme ile devam ediyorum... Buanlatımda videolar üzerinden genel düzenlemeler püf noktalar vs. vs.anlatacak ve tüm anlatımı bitireceğim, inanıyorumki anlatım tamamenbittikten sonra birçok arkadaşımız videolar üzerinden istediği bir çokşeyi gerçekleştirebilecek...
- Video kesme
Videodüzenlemede en çok kullanılan veya aranan şey video kesmedir. İlkolarak bundan başlıyorum. Video kesmek için ilk önce video muzuprograma import ediyoruz. (İmport etme işlemini geçiyorum çünkü dahaönce 2-3 kere bahsettik )Daha sonra videoyu seçerek önizleme veyaaşağıdaki şeritten kesmek istediğimiz alana geliyoruz, kesmekistediğimiz yere geldikten sonra üstteki menüden " Clip " menüsünden "Cut Clip " diyoruz ve video kesilmiş oluyor. Bu şekilde videoyu klesmişolduk eğer videoyu kestikten sonra işimize yaramayan bir kısım var isebunu silmek için silmek istediğimiz video parçasını aşağıdaki şerittenseçerek sağ tıklıyoruz ve " Delete " diyoruz.

- Video Renkleri ile oynama
Video renkleri ile oynayarak nostaljik veya çeşitli ortamlaryaratabilirsiniz. Bunun için aşağıdan videomuzu seçiyoruz ve " ColorCorrection " seçeneğinden renkleri isteğimize göre değiştiriyoruz

- Video Sesini Kapatma/Silme veya sadece videonun sesini kaydetme
Video sesini kapatmak veya silmek için yapmamız gereken sadece aşağıdanvideoyu seçerek " Split Audio " seçeneğine tıklıyoruz, tıkladıktansonra aşağıdaki şeritte gördüğümüz üzere video ve ses ayrılmış oluyor.Burdan videoyu silerek kaydederseniz sadece ses dosyasını kaydetmişolursunuz, " Total Video Coverter "programınıkullanarak mp3 formatına çevirebilirsiniz. Veya aşağıdaki resimdegösterilen ses işaretine tıklayarak videonun sesini kapatabilirsiniz.Videonun sesini komple silme için ise ses dosyasına aşağıdan sağtıklayarak " Delete " demeniz yeterli artık video sessiz olacaktır.

- Videodan resim alma
Videodan resim almak için yapmanız gereken sadece videoyu programaimport etmek ve aşağıdan videoyu seçeek " Save as Still İmage"seçeneğini kullanarak resim alabilirsiniz videodan

- Video Döndürme
Video döndürmek için yine aşağıdan video seçiyoruz ve aşağıdaki resimdebelirtilen butonları kullanarak video yu döndürebiliyoruz..

- Videoya efekt verme********************************************* *******
Video efekt vermek için; Nostaljik, farklı renkler akan görüntüler vs.vs. daha 10 larca efekt var bunları yapabilmek için yine aşağıdanvideoyu seöiyoruz ve " Attribute " bölümünden istediğimiz efektisürükleyerek videonun üzerine bırakıyoruz(aşağıdaki videonun üzerine)

- Videoya geçişler ekleme
50 nin üzerinden geçiş efektleri programda mevcut. Geçiş eklemek içindoğal olarak iki video parçası lazım ki iki video arasında geçiş olsun.Bunun için ister 2 farklı videoyu programa import edin ister aynıvideoyu keserek geçişler ekleyin. Geçiş eklemek için yukarıdaki menüden" Transition " seçeneğinden herhangi birini seçiyoruz ve oradakigeçişlerden istediğimizi aşağıdaki şeritte videoda kestiğimiz yerebırakıyoruz (fakat video üzerine değil kestiğimiz yere bırakıyoruz oarada geçiş oluyor)

-Videoya başlık ekleme
Videoya başlık eklemek için yine üstteki menüden " Title " seçeneğinikullanıyoruz ve sağ bölümde 8-10 tane çeşitli hazır başlıklar varonlardan birini seçiyoruz ve aşağıda videonun altında " T " harfininbulunduğu sıraya bırakıyoruz ve videoya başlık eklenmiş oluyor

-Flash animasyon ekleme ÖRNEK VİDEO İÇİN TIKLAYIN *********************************************
Bu özellik en çok kullandığım özelliktir, gerçekten biraz yaratıcıolunursa mükemmel videolar ortaya çıkarabilirsiniz. Kesinlikle buözellii denemenizi tavsiye ederim, yapmanız gerek yine üstteki menüden" Flash Animation " tıklamak ve program içerisinde hazır 2 tane flashgelecektir onlardan taç olanı kullanırsanız daha güzel olur kanaatimce,bu flashlardan birini sürükleyerek aşağıda videonun bulunduğu satırınbir altına bırakarak flashı eklemiş olursunuz. Nasıl olduğunu(önizleme)öğrenmek için üstteki menden " Share " tıklayın ve aşağıdaki resimdebelirtilen küçük butona tıklayarak tm zımbırtıların hep beraberçalışmasını sağlayın sonra önizleme ekranını kullanarak flashın naıslolduğuna bakabilirsiniz. Kendi flashlarınızı eklemek için ise yapmanızgerek masaüstünden kendi flashınızı sürükleyerek programdaki diğer 2flashın yanına bırakmak.