Vallaha bırakmaz Üye Ol

Reklam / Sponsor

Gönderen Konu: Vista'ya İlk Servis Paketi Yolda, Windows Vienna 2009'da  (Okunma sayısı 255 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı alix

  • ***
  • İleti: 224
  • Rep Puanı : 65533
Vista'ya İlk Servis Paketi Yolda, Windows Vienna 2009'da
« : Şubat 18, 2007, 09:01:53 ÖS »



Microsoft CEO'su Steve Ballmer'ın açıklamasına göre Vista'nın geldiği yerden gelecek daha çok şey var. Zaten bunu ilk servis paketinin 2007 sonunda gelecek olmasıyla daha fazla yeniliğin bizleri beklemesinden anlayabiliyoruz. Bunun yanında varolan eksikler ve duyumlar, Vista'yı çokta uzak olmayan bir sürede yeni bir işletim sistemi takip edebilir şüphesini akıllara getiriyor. Analizlere ve yetkili ağızdan (Microsoft Yetkilisi Ben Fathi) alınan bilgiye göre, 2009 yılının sonunda Vista'nın devamı niteliğindeki "Vienna" gün yüzüne çıkacak. Bu konuda konuşmanın henüz erken olduğu ancak önümüzdeki aylarda daha fazla bilginin elde edilebileceği belirtilmiş.

Microsoft Yetkilisi Ben Fathi'e göre Vista üzerinde yoğunlaşmaları gerektiği dönemde XP Servis Paket 2'yi hazırladıklarından, aslında Vista'da tüm istediklerini gerçekleştiremediklerini, ayrıca bunun tek bir sürümde yapılmasının da mümkün olamayacağını belirtmiş. Zaten Vista'daki bu eksiklikler kendini : WinFS dosya sistemi, native HD-DVD (disk tanınıyor ancak dahili kod çözücü yok), ve IEEE-1394b (Firewire-B), gelişmiş ses tanıma ve PC-to-PC eşleştirmesi yoksunluğu ile göstermiş oldu. (Mac OS X ve Linux'un 1394b desteği var) (PC-to-PC sync; P2P teknolojisi kullanan ve farklı bilgisayardaki dosyaları aynı güncellikte tutan sistem - senkronluk sağlayan. Bu dosyalar farklı bilgisayarlardaki klasörlerde: dokümanlar, müzikler veya videolar içinde olabilir.)
Saydığımız eksikliklerden bir kısmının giderilmesinin ve tespit edilecek güvenlik açıklarının yamanmasının, Vista'nın ilk servis paketiyle gerçekleşmesi bekleniyor. Bu paket için kod adı olarak "Fiji" ismi geçiyor. Ancak bunların içerisinden, gerçek anlamda WinFS dosya sistemi "Vienna" ile bekleniyor.
Fiji ile beklenen yenilikler:
- .NET 3.5 veya 4.0
- Güncellenmiş ve daha kullanışlı arayüz ile yanbar
- NTFS üzerine uygulanan WinFS dosya sistemi
- Windows Live ile daha sıkı bütünleşme
- HD-DVD için native destek (Vista HD-DVD diskleri tanıyor ancak oynatımı için harici kod çözücü gerektiriyor)
- Gelişmiş ses tanıma
- Yeni temalar, ikonlar, oyunlar
2009'da yeni işletim sistemini destekleyen bir görüşte, Microsoft'un XP ile Vista arasında geçen 5 yıl gibi bir bekleme süresini bir daha tekrarlamak istememesi olarak gösteriliyor. XP SP2'nin çıkışı üzerinden 2.5 yıl geçmesi Vista'nın gelmesi için yeterli oldu. Yeni görüşler Vista'nın da 2-2.5 yıl içinde ömrünü dolduracağı şeklinde. Windows Vista'nın son dakika değişikliklerinden yeni WinFS dosya sisteminin çıkartılması, bir sonraki işletim sistemi için kullanılacağını işaret ediyor, büyük ihtimalle Vienna için. Bunun yanında IEEE-1394b (Firewire-B) desteğinin de Fiji ile gelmezse, yeni nesil işletim sistemi ile mutlaka gelmesi bekleniyor. Ayrıca Vienna ile yeni grafiksel arayüze geçilecek.
Konuyu Paylaş:
  facebook  twitter  google  google

Seo4Smf Tagleri: paketi yolda vistaya servis vienna 2009da 
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
210 Gösterim
Son İleti Aralık 11, 2006, 10:59:47 ÖS
Gönderen: salbayrak
3 Yanıt
305 Gösterim
Son İleti Şubat 03, 2009, 11:30:06 ÖS
Gönderen: klascocuk70
2 Yanıt
320 Gösterim
Son İleti Şubat 09, 2008, 10:33:19 ÖS
Gönderen: zeynep-gulsen
64 Yanıt
5765 Gösterim
Son İleti Şubat 20, 2010, 05:33:21 ÖS
Gönderen: imam-imam
7 Yanıt
609 Gösterim
Son İleti Kasım 05, 2008, 04:40:52 ÖS
Gönderen: aynet
12 Yanıt
557 Gösterim
Son İleti Ağustos 29, 2009, 01:15:04 ÖÖ
Gönderen: asyozgatli
15 Yanıt
1251 Gösterim
Son İleti Nisan 06, 2010, 11:47:29 ÖÖ
Gönderen: tilsim
0 Yanıt
214 Gösterim
Son İleti Haziran 08, 2009, 05:07:53 ÖS
Gönderen: DiNoZoP
0 Yanıt
476 Gösterim
Son İleti Ağustos 31, 2010, 06:18:51 ÖS
Gönderen: ALbyRocK
0 Yanıt
7 Gösterim
Son İleti Mayıs 21, 2012, 03:09:16 ÖS
Gönderen: deliman